Două femei bolnave care locuiesc în căminul social de pe strada Cătinei trăiesc în condiții extrem de grele, având în vedere problemele medicale pe care le au! Este vorba despre o mamă și fiica sa de 44 de ani, care are nenumărate afecțiuni medicale: suferă de encefalopatie, cifoză, epilepsie, incontinență fiziologică, are o tumoare abdominală, boli care o fac să fie imobilizată la pat și să nu poată vorbi. Mama ei, care o îngrijește cu greu, are la rândul său probleme medicale: astm bronșic, diabet, probleme cardiace, gută. Cel mai greu este că femeia, care este pensionară, nu poate pleca din camera în care locuiesc, fiica ei având nevoie continuă de îngrijiri, din cauza bolilor de care suferă, nefiind posibil să fie lăsată singură.

Femeia spune că dacă ar găsi o chirie la parterul unui bloc ar fi mai ușor, pentru că ar putea să iasă cu fiica sa, ajutându-se de un cărucior. În blocul de pe Cătinei femeile locuiesc la etajul 2 și este imposibil să coboare scările cu un căruț.

Cel mai greu le-a fost în ultima perioadă, când blocul a rămas fără apă caldă și căldură, deși temperaturile au scăzut considerabil. Femeia a folosit un calorifer electric, dar se gândea cu îngrijorare că factura la electricitate va fi prea mare pentru a și-o putea permite.

Ziarul Incomod a discutat cu viceprimarul Cristian Ganea despre problema femeii, iar acesta ne-a declarat că avea deja în atenție situația din blocul de pe Cătinei. Acolo, foști proprietari și chiriași au avut restanțe la întreținere și așa s-a ajuns în situația ca apa caldă și căldura să fie sistate. Problema era că persoanele respective nu mai locuiesc acolo, unele chiar au decedat, și nu puteau fi trase la răspundere.

Viceprimarul Cristian Ganea ne-a declarat astăzi că a fost găsită o soluție, iar de azi dimineață locuitorii blocului social de pe strada Cătinei au căldură în apartamente. Mai mult decât atât, edilul spune că a identificat o soluție pentru ca problema să nu se mai repete.

Cristian Ganea pregătește un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care contractul pentru furnizarea agentului termic să fie încheiat cu primăria de acum înainte, nu cu asociația de proprietari, iar primăria la rândul său să facă un fond de rulment, din care să poată fi plătite aceste utilități, pentru a nu mai fi sistate.

Femeia care ne-a contactat ține să mulțumească tuturor celor care s-au implicat pentru a o ajuta, menționând că i-a scris și primarul Adrian Dobre despre problema sa, dar că acesta nu i-a răspuns.

Problema căldurii a fost rezolvată pentru cele două femei, dar mai rămâne cea a mobilității. În continuare aceasta ne-a explicat că ar ajuta-o enorm dacă ar găsi o chirie undeva la parterul unul bloc. Din puținii bani pe care îi câștigă din pensie și din ajutorul de handicap al fiicei, spune că și-ar permite o chirie de 400 de lei, pentru o locuință modestă în care să se poată muta cu fata sa bolnavă.

Dacă sunt persoane care consideră că o pot ajuta, o pot contacta la numărul de telefon 0728.348.250.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here