Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a organizat premierea elevilor din Prahova care au participat la etapa finală a Concursului Național „Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii”. Premiul special al juriului la secțiunea tehnologic cliclul superior a fost obținut de un elev din Valea Călugărească, iar premiul al II-lea la secțiunea tehnologic ciclul inferior a revenit unei echipe din Ploiești.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a organizat în data de 18 mai premierea elevilor participanți la etapa finală a Concursului Național „Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii”. Concursul s-a desfășurat în perioada 13 -15 mai 2022, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iași, unde au participat zece elevi de la Colegiul ”Spiru Haret” din Ploiești, Liceul Tehnologic ”Gheorghe Ionescu Sisești” din Valea Călugărească și Liceul Tehnologic ”Toma Socolescu” din Ploiești.

Concursul „Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii” se adresează elevilor cu aptitudini în domeniul securității și sănătății în muncă.

Elevii premianți ai acestui concurs au fost:

Echipa Colegiului ”Spiru Haret”, formată din Mitrică Teodor Octavian și Șofrone Laurențiu Florin, cu premiul al II-lea la secțiunea tehnologic ciclul inferior;

Mihalcea Andrei Ionuț, de la Liceul Tehnologic ”Gheorghe Ionescu Sisești”, obținând premiul special al juriului la secțiunea tehnologic cliclul superior.

Mai jos redăm întregul comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova:

“În data de 18 mai 2022, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova a desfășurat premierea elevilor participanți la etapa Finală a Concursului Național „Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii”.
La concursul care s-a desfășurat în perioada 13 -15 mai 2022, la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iași, au participat 10 elevi (Mitrică Teodor Octavian, Șofrone Laurențiu Florin, Mihalcea Andrei Ionuț, Câmpeanu Georgeta Nicoleta, Matei Elena, Nica Cosmina Andreea, Rada Gabriel, Șerbănescu Ștefan, Chirion Andrei Călin, Petre Paul Alexandru) de la Colegiul ”Spiru Haret” (Ploiești), Liceul Tehnologic ”Gheorghe Ionescu Sisești” (Valea Călugărească) și Liceul Tehnologic ”Toma Socolescu” (Ploiesti). Concursul „Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii” are drept scop principal stimularea şi promovarea elevilor cu aptitudini în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dezvoltarea competenţelor elevilor, prin activităţi de bune practici în securitate şi sănătate în muncă, respectiv pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piaţa forţei de muncă, cu privire la riscurile profesionale şi la drepturile şi obligaţiile lucrătorilor la locurile de muncă. În judeţul Prahova, pregătirea elevilor pentru participarea la Concursul naţional „Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii” s-a desfăşurat conform metodologiei eleborate de Inspecţia Muncii Bucureşti, prin implicarea inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi a specialiștilor din Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. Concursul naţional a cuprins două etape, proba teoretică şi proba practică, iar în final echipele de elevi din judeţul Prahova au obţinut următoarele rezultate:
  • Premiul al II-lea la secțiunea tehnologic ciclul inferior, câștigat de către echipa Colegiului ”Spiru Haret”: Mitrică Teodor Octavian și Șofrone Laurențiu Florin;
  • Premiul special al juriului la secțiunea tehnologic cliclul superior, câștigat de către Mihalcea Andrei Ionuț (Liceul Tehnologic ”Gheorghe Ionescu Sisești”).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here