Patru persoane au fost reținute săptămâna trecută de polițiști, în urma unor percheziții efectuate într-un dosar de furt prin metoda ”Pomana”! După audieri, Judecătoria Ploiești a decis arestarea preventivă a tuturor celor patru, iar ulterior Tribunalul Prahova a decis ca doi dintre suspecți să fie plasați în arest la domiciliu.

Pe data de 23 mai, Judecătoria Ploiești a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru Irina Culea, zisă Pătata (foto sus), Cristina-Victorița Teodorescu, Lucia Rusu, zisă Doina, toate femeile fiind din Ploiești, dar și pentru Felix Vasile, zis Gangsterul, din Rachieri, Valea Călugărească.

Cei patru au depus contestații, iar Tribunalul Prahova a decis pe data de 29 mai ca inculpații Felix Vasile și Lucia Rusu să fie plasați în arest la domiciliu pe o perioadă de 23 de zile. Irina Culea și Cristina-Victorița Teodorescu au rămas în arest preventiv.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Irina Culea mai este inculpată în alte două dosare penale, unul pentru furt, iar cel de-al doilea pentru furt calificat, ambele dosare fiind pe rolul Judecătoriei Ploiești, având următoarele termene de judecată fixate în luna iunie.

Referitor la ultimul dosar penal, cel în care sunt vizați toți cei patru, potrivit unor surse apropiate anchetei, aceștia sunt acuzați că au furat prin metoda ”Pomana” de la doi bătrâni din Ploiești.

Din cercetări a rezultat că, la data de 9 mai, două femei, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul într-o locuință din Ploiești. După ce au reușit să intre, una dintre femei i-ar fi distras atenția părții vătămate, sub pretextul unei rugăciuni, iar cealaltă i-ar fi sustras din locuință o sumă de bani.

O altă faptă asemănătoare a fost pe data de 7 mai, când au furat bani prin aceeași metodă de la un alt bătrân.

Prin activitatea infracțională ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 155.000 de lei.

Reamintim că polițiștii au descins marți dimineață, 22 mai, la persoanele bănuite de furt prin metoda “Pomana” și au efectuat cinci percheziții în Ploiești și în Valea Călugărească, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here