Cinema Patria, ultimul cinematograf din rețeaua națională de film care a funcționat la Ploiești, a devenit un adevărat focar de infecție.

Înainte de 89, acesta era cel mai mare cinematograf din Ploiești. Ba mai mult,  în 2011, RADEF a investit 300.000 de lei, astfel încât spectatorii să poată urmări filme atât în sistem 2D, cât şi 3D. Totodată s-a luat decizia ca numele să îi fie schimbat în Cinema Premiera. Totul a funcționat perfect până în luna martie 2014, atunci când acesta a fost închis. Însuși directorul economic al RADEF deplasându-se la acea vreme la Ploiești, pentru a prelua toată aparatura necesară difuzării filmelor, inclusiv ecranul.

Încă din  2013, Primăria Ploiești a reluat corespondența cu RADEF, dar și cu Ministerul Culturii, în vederea preluării cinematografului din centrul orașului, însă până acum negocierile nu s-au concretizat.

 

Acum, la o distanță de șapte ani de la închidere, clădirea situată în centrul Ploieștiului arată jalnic, devenind ”casă” pentru persoanele fără adăpost.

Totodată, prin geamurile sparte au intrat  și tineri teribiliști care au vandalizat spațiile fostului cinematograf.

Cuvintele sunt de prisos atunci când imaginile publicate pe pagina de Facebook ” Ploieștiul prin obiectiv” vorbesc de la sine:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here