Fostul preot Cristian Pomohaci, care a fost implicat în mai multe scandaluri de răsunet, fiind acuzat de pedofilie și de evaziune fiscală, este invitat să cânte la Zilele Comunei Măgurele din Prahova.

Pe afișul evenimentului (foto sus) apar fotografia și numele lui Cristian Pomohaci în lista de invitați care vor cânta la Zilele Comunei Măgurele. Evenimentul are loc weekend-ul acesta, 26-27 mai.

Cristian Pomohaci este cercetat penal pentru evaziune fiscală de către procurorii Parchetului General. Acesta a fost audiat miercuri, 23 mai, la Parchetul General. Fostul preot este acuzat că ar fi închiriat unsprezece imobile şi ar fi declarat venituri mai mici decât în realitate. Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la peste 130.000 de lei.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Cristian Pomohaci pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

„În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinţei a 11 bunuri imobile deţinute”, au anunțat procurorii într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuţia la asigurările sociale.

Totodată, procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al fostului preot, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune, cât şi pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.

Fostul preot Pomohaci a fost prins și într-un scandal sexual de amploare, fiind cercetat de polițiști pentru că ar fi cerut favoruri sexuale de la un adolescent de 17 ani. Înregistrarea unei discuții dintre tânăr și Pomohaci, care conține detalii șocante, a fost făcută publică la acel moment. Familia fostului preot acuza că scandalul a fost doar o înscenare pusă la punct de tânărul care voia bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here