Iarna se instalează în Prahova unde vineri, 22 noiembrie, a nins iar stratul de zăpadă în zona montană are 60 cm. La această oră ninge pe Valea Prahovei, inclusiv la Câmpina. În Ploiești, municipalitatea a convocat comandamentul de iarnă pentru a stabili măsurile de combatere a poleiului. Pe DN 1A, în zona Cheia, s-a acționat cu material antiderapant. Pe DN 1, pe traseul Câmpina-Comarnic, urmează să intervină sărărițele.

“Informăm că în Bucegi s-a cam instalat iarna, iar de acum turiștii ar trebui să fie foarte atenți la echipament, la pregătirea minuțioasă pentru parcurgerea unui traseu și nu în ultimul rând, la starea vremii. Stratul de zăpadă variază între 10 și 60 cm și din cauza diferențelor de temperatură există și porțiuni cu gheață.

Reamintim că Abruptul Prahovean este interzis iarna.”, este mesajul postat pe pagina Salvamont Bușteni, alături de mai multe imagini care arată zăpada din Bucegi (foto la finalul articolului).

În Ploiești, primăria a convocat comandamentul de iarnă pentru a stabili măsurile care vor fi dispuse pentru combaterea poleiului.

“Au fost luate măsuri pentru asigurarea utilajelor pentru deszăpezire și au fost verificate stocurile de material antiderapant, în vederea intervenției pentru menținerea viabilității rețelei de drumuri din municipiul Ploiești. S-a stabilit să se acționeze preventiv pentru combaterea poleiului. Totodată, au fost stabilite căile de acces care trebuie curățate cu prioritate: poduri, zonele către unități spitalicești, unități de învățământ, instituții publice, stații mijloace de transport în comun.

Totodată, au fost stabilite măsuri pentru menținerea în funcțiune a rețelelor de alimentare cu energie electrică, apă, gaze și termoficare și pentru remedierea în regim de urgență a eventualelor avarii apărute.

În acest context, reamintim că, cetățenii pot apela dispeceratul permanent al Municipiului Ploiești, la numărul de telefon 0244/984, pentru semnalarea unor eventuale probleme în asigurarea utilităților publice sau alte probleme care țin de administrarea municipiului nostru.”, se arată într-un comunicat emis de primăria Ploiești.

Vezi mai jos imaginile foto postate pe pagina de facebook Salvamont Bușteni:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here