Un cititor al ziarului Incomod ne-a trimis mai multe fotografii realizate în parcul de la intersecția dintre Aleea Zarandului și Aleea Stânișoarei din zona de vest. Fotografiile prezintă o imagine dezolantă a unui parc care a fost uitat de autoritățile responsabile cu menținerea lui în stare bună. Leagănele, balansoarul și toboganul sunt într-o stare deplorabilă, nevopsite și “ciobite”. Primăria Ploiești se pare că nu mai are bani nici măcar să vopsească parcurile, astfel încât să ofere un minim de confort măcar pentru copiii orașului. În această situație, este greu ca ploieștenii să se mai aștepte la alte investiții, care ar costa mai mult decât o banală vopsire.

Primăria Ploiești are de câțiva ani probleme financiare, dar anul acesta s-au adâncit și mai mult, după ce zeci de milioane de lei pleacă la stat, doar pentru că aleșii locali n-au fost capabili să le cheltuie anul trecut. Potrivit Noului Cod Fiscal, jumătate din excedentul financiar, adică bani pe care municipalitatea i-a avut alocați în buget pentru diverse investiții, dar nu i-a cheltuit la timp, pleacă la stat. Vorbim de excedentul din 2016 și din 2017, astfel că Ploieștiul va trimite zeci de milioane la stat. La ora aceasta se vehiculează că excedentul este undeva la 74 de milioane de lei pentru 2017, iar jumătate din acești bani vor pleca la jumătatea anului la stat. Acum, la început de an, Ploieștiul pierde jumătate din excedentul pe 2016, care a fost de aproximativ 47 de milioane de lei.

În aceste condiții, ploieștenii nu numai că nu speră la investiții de proporții, dar se pare că nici bani pentru vopsit leagăne nu mai avem…

Iată imaginile trimise de cititorul ziarului nostru:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here