În loc să le facă viața mai ușoară, introducerea canalizării în satul Hătcărău, din comuna Drăgănești, i-a trimis pe oameni înapoi în Evul Mediu. Sătenii sunt obligați să meargă prin noroi până la glezne și rămân blocați cu mașinile în mijlocul străzii. Primarul e nou, a obținut mandatul la ultimele alegeri. Și el se declară nemulțumit de situație. 

Lucrările la canalizarea de pe strada Câmpului au început vara trecută. Conducta a fost îngropată, însă “gurile” canalizării au fost lăsate descoperite.

Un cititor al Ziarului Incomod ne-a contactat pentru a semnala situația. 

Locuiesc în satul Hătcărău , comuna Drăgănești, strada Câmpului, iar strada pe care locuiesc este deplorabilă.

Arăta foarte bine înainte, dar de când au venit să facă lucrările de canalizare este îngrozitoare.

Pe lângă faptul că nu au facut absolut nimic, au lăsat si o groapă de aproximativ 3 metri adâncime în care, în orice moment, poate pica cineva.

Cu mașina nu poți intra pentru că rămâi înțepenit. Am făcut nenumărate sesizări verbale către primar si viceprimar si toate se încheie cu promisiuni.

Au promis că se va rezolva imediat cum se va îndrepta vremea, când a fost vremea frumoasă nu au facut nimic“, ne-a transmis o persoană care locuiește pe strada Câmpului.

Imaginile vorbesc de la sine. Ploile din ultima vreme și zăpada apoasă au transformat strada într-o capcană de noroi și pentru mașini și pentru oameni.

După ce a lăsat totul baltă și noroi, la propriu, firma (este o firmă subcontractantă) a anunțat că suspendă activitatea până la 15 martie. 

Ziarul Incomod a stat de vorbă cu primarul comunei. Ionuț Toma spune că și el este nemulțumit de felul în care firma a lucrat pe strada respectivă.

“Conform contractului, firma trebuie să aducă drumul la starea inițială, unde a lucrat. Bineînțeles că și eu sunt nemulțumit de situația în care se află oamenii. Din păcate, până nu se îndreaptă vremea, nu putem să facem prea multe.

Vreau să-i anunț pe oameni că, în luna decembrie am alocat fonduri pentru pietruirea străzii, o parte sunt bani de la Consiliul Județean. Dar până nu se îndreaptă vremea, nu putem pune materialul peste noroi.

Am discutat deja să facem cumva să îmbunătățim situația acum, pe termen scurt, să aducem niște utilaje să îndepărtăm noroiul“, a declarat primarul comunei.

Lucrarea pentru întreaga comună ar trebui finalizată vara aceasta. Banii au fost obținuți prin PNDL, Programul Național de Dezvoltare Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here