Pompierii prahoveni au acum în dotare o autospecială nouă destinată pentru stingerea incendiilor de pădure, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

“Autospeciala dispune de o mobilitate ridicată în zonele greu accesibile (capacitate off-road şi trancţiune 4×4), iar dotarea acesteia permite alimentarea cu apă şi din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj mai ales atunci când intervenţia se desfăşoară în locuri fără alte surse de apă.”, a transmis ISU Prahova într-un comunicat de presă.

“Incendiile de pădure sunt caracterizate de propagarea foarte rapidă a flăcărilor și acces dificil, fapt pentru care este necesară reducerea timpului de răspuns printr-o intervenție imediată, cu o dislocare mare de resurse umane și materiale.

Autospeciala pentru intervenții la incendii de pădure este un vehicul de construcție specială care dispune de instalații, echipamente și accesorii destinate limitării și stingerii incendiilor, iar capabilitățile off-road permit intervenția în zone greu accesibile.”, au mai precizat reprezentanții pompierilor prahoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here