Breteaua care face legătura între podul din Bariera București și strada Democrației din zona de sud a Ploieștiului a fost închisă circulației noaptea trecută, la ora 24.00. Comisia de circulație a luat decizia după ce în spațiul public au apărut imagini cu reazemele podului, care par degradate.

Comisia de circulație s-a întrunit duminică seară, la ora 18.30, iar primarul orașului, Andrei Volosevici, a propus închiderea sectorului de drum pentru verificări. Membrii comisiei au decis că un expert va verifica construcția, bucata de bretea care a fost închisă, iar ulterior va verifica întregul pod. În funcție de rezultatul expertizei, va fi stabilită și perioada în care breteaua va fi închisă.

“Azi, maxim mâine, vine expertul pentru a face verificări. Este o chestiune cu care nu ne jucăm. Pare că breteaua ar putea să aibă anumite probleme și nu ne permitem să punem în pericol viața și siguranța oamenilor.

Dacă nu trebuie făcute lucrări, breteaua va fi închisă maxim 3-4 zile. Ulterior se va face o expertizare a întregului pod, cu soluții raportate la anul 2022. Reamintim că podul este proiectat în anii 60-70, aferent nivelului de trafic din anii 70. În prezent traficul probabil este de o sută de ori mai mare, nu ne permitem să punem în pericol viața și siguranța oamenilor”, a explicat pentru ziarul Incomod primarul Andrei Volosevici.

În cazul în care expertiza tehnică va scoate la iveală anumite probleme care vor necesita lucrări, rămâne de văzut cât timp breteaua va fi închisă circulației.

Imaginile cu starea reazemelor au apărut inițial pe grupul de facebook Societatea Culturală ATOM Ploiești, postate de utilizatorul Bogdan Mihai. Iată imaginile:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here