Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud Muntenia (OPC) a efectuat un control în parcurile din Ploiești, unde a identificat mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat remis de OPC, au fost verificate 15 locuri de joacă, iar în unele dintre ele au fost identificate deficiențe cauzate, în mare parte, de “utilizarea neconformă”. 

Societatea de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești este structura subordonată primăriei Ploiești care are în administrare locurile de joacă din oraș. Potrivit directorului SGU, Alin Dănilă, OPC a aplicat o amendă societății pentru deficiențele constatate și a transmis o serie de măsuri pentru remedierea problemelor.

OPC a oprit temporar utilizarea unor obiecte de joacă din incinta parcurilor respective, iar Dănilă a precizat că acestea deja au fost luate din parcuri pentru a fi reparate.

Redăm mai jos integral comunicatul remis de OPC și imaginile transmise de instituție cu neregulile din parcuri:

“În perioada 04-06.05.2022 Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova a desfășurat o acțiune de verificare a locurilor de joacă de pe raza municipiului Ploiești, administrate de către SGU Ploiești, la care au participat si reprezentanți ai operatorului economic.

Cu această ocazie au fost verificate 15 locuri de joacă, constantându-se deficiențe cauzate, în mare parte, de utilizarea lor neconformă. S-a dispus oprirea temporară de la utilizare a echipamentelor de joacă la care au fost constatate deficiențe, urmând ca operatorul economic să le remedieze.

Am fost asigurați atât de către reprezentanții Primariei Ploiești cât și ai operatorului economic de o bună cooperare în acest sens.

Pentru deficiențele constatate administratorul locurilor de joacă a fost sancționat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here