370 de mijloace de transport în comun, 221 de societăți comerciale și peste 800 de persoane au fost verificate de polițiștii din Prahova, în contextul creșterii ratei de incidență Covid-19 în județ. la nivel național, Poliția Română a organizat 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

În județul Prahova, au fost organizate 50 de acțiuni punctuale în 72 de ore. Aproape 100 de polițiști au participat zilnic la controale. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 35.000 de lei, cele mai multe sanțiuni fiind aplicate din cauza nepurtării măștii sau purtării necorespunzătoare a acesteia.

“Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobila Matei Basarab Ploiești, de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova dar si de cel al reprezentanților ITM Prahova, DSP Prahova si DSVSA Prahova.

Peste 800 de persoane și 370 de mijloace de transport în comun au fost verificate în ultimele trei zile.

De asemenea, 221 de societăți comerciale, au fost verificate în ultimele trei zile.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii prahoveni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei, cele mai multe, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei”, a anunțat IPJ Prahova.

La nivel național, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun, în ultimele trei zile, se mai arată în comunicatul Poliției Prahova.

“În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, la nivel național, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, obligație care, la nivelul județului Argeș, a fost instituită pe întreg teritoriul județului”, potrivit IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here