Problema salubrității din Ploiești continuă să fie una gravă, în ciuda eforturilor care se fac de remediere și a milioanelor plătite către operatorul de salubritate. Zilnic, primăria Ploiești anunță cartierele în care se efectuează curățenie și face apel la populație să o mențină. Cu toate acestea, “punctele negre” ale orașului continuă să fie ignorate de operatorul Rosal de ani de zile.

Operatorul de salubritate Rosal intervine în Ploiești în baza unui contract de curățenie căi publice plătit de primăria Ploiești. Chiar la începutul lunii decembrie a anului trecut, suma prevăzută de municipalitate pentru salubritate a fost majorată, astfel că potrivit hotărârii adoptate de Consiliul Local la acel moment Rosal a ajuns să aibă prevăzută pentru anul 2020 suma de 21,9 milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro). În ciuda eforturilor făcute de municipalitate, inclusiv financiar, pentru ca Ploieștiul să scape de gunoaie, operatorul Rosal a revenit la vechile obiceiuri și nici măcar nu trece prin “punctele negre”, zonele veșnic îngropate în gunoaie pentru care primăria plătește lunar salubrizare.

Zilnic, municipalitatea publică pe pagina oficială de facebook imagini de la lucrările de salubritate, semn că monitorizează activitatea operatorului și face apel la oameni să păstreze curățenia. Marți, 5 ianuarie, de exemplu, primăria Ploiești anunța că s-a făcut curățenie în Malu Roșu, în Ienăchiță Văcărescu și pe Bulevardul Republicii. Reporterii Incomod au mers, însă, în zonele unde s-au format “punctele negre” și au descoperit că acelea sunt tot acolo. Vorbim de zone din Bariera București, din Mimiu, Bereasca și de la Gara de Nord, care de ani de zile sunt ignorate de operatorul de salubritate.

Iată imaginile surprinse ieri de reporterii Incomod cu gunoaiele din aceste zone:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here