Ploieștenii ne trimit mereu dovezi ale modului în care se desfășoară serviciul de salubritate în oraș. Încălcarea obligațiilor din contracte de către Rosal Ploiești, indiferența și incompetența administrației locale, dar și nepăsarea și nesimțirea unor cetățeni au făcut din Ploiești unul dintre cele mai mizerabile orașe din țară. 
Imaginile cu mormanele de gunoaie la fiecare colț de stradă, cu ghenele pline care dau pe dinafară, cu mizeria prezentă la tot pasul, indiferent că vorbim despre zona centrală sau periferie definesc Ploieștiul.
Orașul a devenit, de câțiva ani, o groapă de gunoi, iar banii din buget destinați serviciului de salubritate parcă se duc într-o gaură neagră.
Deși Ploieștiul plătește facturi record pentru colectarea și strângerea gunoaielor, nu se vede nimic!
Rosal are întârzieri la graficele de colectare, nu face curățenie cum trebuie pe căile publice, iar cetățenii (cei care își lasă mizeria în stradă) își fac de cap.
Aceasta este realitatea Ploieștiului, unde gunoaiele nu mai încap de multă vreme sub preș.
Sunt peste tot, la colț de stradă, în stația de autobuz, la porțile oamenilor, la baza stâlpilor de iluminat, în centru, în zonele mărginașe, în parcuri:
Strada Constructorilor (vizavi de Spitalul Schuller)
În zona de sud a orașului, gunoiul stă în mijlocul stației de autobuz:

Deșeuri din construcții lăsate în drum:

Trotuarul de pe Bulevardul Petrolului. Oamenii spun că Rosal n-a mai trecut pe aici de multă vreme. Temă pentru RASP (care controlează activitatea Rosal): Trotuarul ăsta e trecut ca fiind măturat?

Culmea nepăsării. Cum sunt tratați cetățenii civilizați
În timp Ploieștiul e la pământ, șefii de la Rosal Ploiești demonstrează încă o dată (dacă mai era nevoie) că serviciul pe care îl prestează pe bani publici e cea mai proastă glumă:
Cetățenii normali, cei care plătesc facturile la zi și fac și colectarea selectivă, au fost lăsați cu ochii în soare.
“De ce oare să mai facem colectarea selectivă, dacă Rosal-ul nu trece să le ridice? După cum se poate observa, există cetățeni conștiincioși cu privire selectarea gunoiului.

 

În acest caz, nu mai pot spune că nu au infrastructură, pur și simplu ar trebui să treacă cu mașina să-l ia”.

Este mesajul persoanei care ne-a trimis aceste ultime fotografii. Fără comentarii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here