Gestul polițistului care a accidentat mortal, joi, o fetiță de 13 ani, pe trecerea de pietoni, a provocat revoltă chiar în rândul colegilor din Poliție. Agentul care conducea autospeciala a coborât din mașină și a împins-o cu piciorul pe fata întinsă pe asfalt, să vadă dacă mai mișcă.

Pe o fotografie obținută de reporterii Observator se poate observa cum polițistul, care discută la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112, o verifică pe fetiță cu piciorul stâng.

“Deci a coborât din mașină și cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiței ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea. Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna”, a povestit o femeie, potrivit observatornews.ro.

Poliția Capitalei nu susține însă această variantă.

“Pentru clarificarea anumitor informații apărute în spațiul public, facem următoarele precizări:

Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a transmis Poliția Capitalei.

Cazul a ajuns și în atenția premierului Nicolae Ciucă.

“Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol.

I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid.

Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a transmis premierul.

Gestul polițistului a fost criticat însă sindicalistul Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului DECUS.
“Accidente se pot produce, se produc peste tot în lumea asta.
Dar oricât de sindicalist apărător al polițiștilor aș fi, oricât de subiectiv involuntar aș fi, să verifici cu vârful bocancului dacă un copil mai trăiește după impact, agonizând cu capul zdrobit de asfalt, denotă o revoltătoare lipsă de compasiune, de umanitate, până la urmă.
Critic și condamn strict acest gest inuman al colegului nostru, fără a face referiri la mecanismul producerii accidentului sau la modul cum se efectuează cercetările.
STRICT pentru acest gest macabru și incalificabil, domnule agent, ASTĂZI ar trebui să îți dai demisia! Sunt surprins că încă nu ai făcut-o.
Mă doare să o spun la adresa unui coleg, dar dacă acesta a fost gestul tău, atunci ești un nemernic, domnule agent!
Sincere condoleanțe familiei îndoliate”, a scris sindicalistul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here