Unul dintre producătorii de vin de la Ceptura a deversat ilegal deșeuri în rețeaua de canalizare administrată de HidroPrahova, potrivit unui comunicat al societății.

Potrivit HidroPrahova, deșeurile provenind de la fabricarea vinului (borhot) au fost deversate printr-un racord ilegal și a produs grave deficiențe în funcționarea stației de epurare din Ceptura.

“În data de 3 martie 2021, potrivit unei note de constatare întocmite de reprezentanți ai societății HIDRO PRAHOVA SA și Poliția Locală din comuna Ceptura, pe canalul colector din zona amonte față de gura de evacuare a Stației de epurare Ceptura, au fost depistate deșeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roșie-mov.

Acestea au fost deversate în rețeaua de canalizare prin intermediul unui racord ilegal, provocând grave deficiențe în funcționarea Stației de epurare Ceptura.

Sursa poluării a fost identificată ca fiind unul dintre producătorii de vinuri din zonă. Numele acestuia și probele privind deversarea ilegală au fost comunicate autorităților, conform procedurilor în vigoare și legislației aplicabile.

Față de această situație, societatea HIDRO PRAHOVA SA a solicitat instituțiilor competente ale statului să intervină pentru a opri acțiunea de poluare a canalului.

HIDRO PRAHOVA a înștiințat atât autoritățile locale, autoritățile cu competențe în problematica de mediu, cât și agenții economici care își desfășoară activitatea în localitatea Ceptura cu privire la faptul că Stația de epurare se află în revizie tehnică în perioada 25.02.2021 – 25.03.2021. Conform prevederilor contractuale, apele uzate evacuate de agenții economici trebuie să respecte limitele maxim admise prin legislația în vigoare”, se arată pe pagina e Facebook a HidroPrahova.

.Agentul economic vinovat de producerea deversării ar fi SC Crama Ceptura SRL.

Ziarul Incomod a transmis pe mailul societății o solicitare pentru un punct de vedere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here