Primarul Adrian Dobre, protestând în fața Ministerului Mediului (sursă foto facebook Adrian Dobre)

Primarul Ploieștiului Adrian Dobre face dese referiri în declarațiile sale publice și în postările de pe facebook la unele dintre cele mai stringente probleme ale urbei, în speță salubritatea și poluarea. Dar când vine vorba să emită puncte de vedere pe probleme punctuale, edilul-șef tace mâlc.

Ori că e în campanie electorală, ori că este mai preocupat ca niciodată de problemele comunității, în ultima vreme primarul Adrian Dobre a vorbit în ultimele luni atât despre salubritate, cât și despre poluare. A început cu salubritatea și la începutul lunii decembrie 2018 a ieșit noaptea pe străzi alături de Regia Autonomă de Servicii Publice și Poliția Locală Ploiești și a verificat modul în care se realizează colectarea de la platformele de gunoi. A curs cu amenzi pentru operatorul Rosal, care a primit într-o singură noapte 42 de sancțiuni. A solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova să rezilieze contractul cu Rosal, dar în tot acest timp nu a spus nimic despre problemele privind curățenia căilor publice, unde Rosal a încasat facturi record. Ulterior de abia, după ce președintele ADI Deșeuri, Bogdan Toader, care este și președinte al Consiliului Județean Prahova, a anunțat intenția de a rezilia contractului cu Rosal, primarul Dobre și-a îndreptat atenția și către propria ogradă și a anunțat că emite operatorului de salubritate Rosal notificare de reziliere privind contractul de curățenie căi publice, unde de asemenea sunt mari probleme.

Edilul și-a făcut atunci reclamă declarând public într-o conferință de presă că va trimite această notificare de reziliere, apoi a tăcut mâlc. Nu a spus dacă notificarea a mai fost trimisă sau nu, dacă contractul se reziliază sau s-a răzgândit, nu a răspuns la aceste întrebări nici când a fost contactat de un reporter al ziarului Incomod în acest sens.

Primarul Dobre a abandonat brusc subiectul gunoaielor și s-a reorientat rapid către cel cu poluarea, profitând de orice ocazie pentru a o acuza de lipsa măsurilor privind poluarea pe Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului (ALDE). Ba chiar primarul Dobre a mers în fața ministerului Mediului, alături de colegi din partid (PNL), unde a protestat și s-a filmat când scanda ca ministrul să demisioneze.

Ulterior, Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești a organizat un protest împotriva poluării la care a participat și Adrian Dobre, protest unde de asemenea s-a pozat cu manifestanții și s-a lăudat pe facebook. Numai că a “uitat” să precizeze de cine este organizatorul protestului, lucru care i-a adus o reacție din partea asociației care l-a acuzat pe facebook că își face publicitate pe spatele ei.

De ce a abandonat primarul Adrian Dobre subiectul gunoaielor și s-a reorientat către cel al poluării?! O explicație ar putea fi chiar lupta politică. Cum ministerul Mediului este condus de ALDE, aflat în coaliție cu PSD, subiectul poluării este numai bun pentru ca primarul să arate cu degetul către adversarii politici și să-i învinuiască de nereguli, atrăgându-și de partea sa capital electoral.

De altfel, unul din reporterii ziarului Incomod i-a solicitat de mai multe ori primarului Dobre puncte de vedere cu privire la probleme punctuale privind atât salubritatea, cât și poluarea, dar edilul a citit mesajele și le-a ignorat (foto jos), probabil nu intra în strategia sa de marketing să facă acest lucru…

De precizat este că nici cei doi viceprimari, Cristian Ganea (PSD) și George Pană (ALDE) nu s-au îngrămădit să dea declarații în problema salubrității și a poluării sau să vină cu vreo măsură de orice fel menită să rezolve aceste nereguli.

Vezi mai jos mesajele trimise de reporterul Incomod privind poluarea și salubritatea pe care primarul Adrian Dobre le-a ignorat:

andrei-volosevici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here