Furtuna a făcut ravagii noaptea trecută în județul Timiș, unde mai mulți copaci au fost dărâmați, acoperișuri au fost decopertate, iar două TIR-uri au fost răsturnate de vântul puternic. Șoferii autotrenurilor au rămas blocați în interior, iar ploaia a inundat mai multe curți.

Zeci de salvatori cu autospeciale de intervenție și mașini de descarcerare cu autoscări au intervenit la numeroase solicitări din Timișoara, dar și din alte localități din județ.

Două TIR-uri care erau staționate în Calea Șagului, în zona sensului giratoriu de la intrarea în oraș, au fost puse la pământ de vijelia puternică. Ambii șoferi au rămas blocați în interior și au fost evacuați din cabine de pompieri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat, joi, că echipajele au intervenit în Timişoara pentru degajarea a 25 de copaci, unii căzuţi peste autoturisme, evacuarea apei din 16 subsoluri, gospodării şi curţi inundate, degajarea unui acoperiş luat de vânt de pe o mansardă a unui bloc aflat în construcţie, ridicarea a două autocamioane TIR răsturnate de vânt, cu două persoane blocate în interiorul acestora, fără a se înregistra victime.

Probleme au fost și la Lugoj, acolo unde vântul a luat pe sus opt acoperișuri de bloc și unul de casă, a doborât trei copaci și a inundat cinci gospodării.

Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de furtuna din Timiș:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here