Containere cu deșeuri aduse din Germania cu destinația Ploiești au fost oprite în Portul Constanța Sud Agigea. Autoritățile au dispus returnarea în țara de origine, după ce, în urma  controalelor efectuate de Garda de Mediu, s-a descoperit că în containere se afla alt tip de deșeuri decat cel trecut în acte. 

În containere trebuia să fie deșeuri din mase plastice și cauciuc. În realitate, fuseseră aduse deșeuri tocate provenite de la echipamente electrice și electronice amestecate cu alte tipuri de deșeuri care nu pot fi reciclate de firma respectivă.

“Astăzi, 07.04.2021, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, împreună cu reprezentanții Poliției de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat verificări în Portul Constanța Sud Agigea, cu privire la transferul unor deșeuri din Germania, având ca destinație o societate din Ploiești, România.

În cadrul controlului au fost verificate 5 containere, dintr-un lot de 50 de containere, cu deșeuri încadrate tip plastic și cauciuc, însă în realitate în containere se aflau deșeuri tocate provenite din echipamente electrice și electronice, în amestec cu alte tipuri de deșeuri care nu pot fi valorificate în instalația de reciclare a societății, în scopul pentru care acestea ajungeau în România. S-a dispus returnarea deșeurilor în Germania, urmând să fie aplicate prevederile legale pentru această faptă.

Mentionăm că, în data de 24.03.2021, la solicitarea organelor vamale s-au verificat 5 containere din același lot, pentru care comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța au dispus returnarea acestora în țara de origine.

Prin actiunile și măsurile întreprinse de comisarii Gărzii Naționale de Mediu se previne introducerea în țară de deseuri, astfel încât țara noastră să nu devină groapa de gunoi a Europei.

Atragem atenția că nu este prima tentativă de introducere a deșeurilor în România, însă Garda Națională de Mediu se implică permanent în combaterea acestor fenomene”, se arată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Constanța.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here