O terasă cu auto-servire situată pe litoralul Mării Negre pare că ar funcționa în ilegalitate.

Un ploieștean a semnalat faptul că în unitatea respectivă nu s-ar da bonuri fiscale și susține că gunoiul este depozitat langă mesele unde clienții servesc masa. Mai mult, acesta a povestit că a intrat în vorba cu un angajat care ar fi spus că lucrează fără contract și că ar fi fost învățat de patron ca atunci când au control să se amestece printre clienți.

“Terasa cu auto-servire La Siesta din stațiunea Saturn, care este situată chiar pe plajă, nu dă bonuri fiscale, depozitează gunoiul langă mesele unde mănâncă oamenii, angajatii nu au uniformă și ecusoane. În timpul petrecut acolo am discutat cu un ospătar ce nu părea să aibă mai mult de 18 ani. Mi-a spus că sunt zile în care lucrează și peste 16 ore fiind angajat la negru. L-am întrebat cum e posibil așa ceva și cum reușesc să nu fie prinși de controale, iar puștiul mi-a spus că ar fi fost instruit de patron ca atunci când vine cineva în control să se dea drept client, acesta fiind și motivul pentru care nu poartă uniformă și ecuson, dar că oricum cei care vin în control doar servesc masa și pleacă, iar salariul îl primește în funcție de vânzare. Ospătarul mi-a mai spus că nu este singurul care lucrează așa, că sunt mai mulți tineri care lucrează în aceleași condiții. Seara nota de plată se face pe hârtie cu pixul. Au fost și clienți care au găsit păr în mâncare, fapt care nu mă surprinde având în vedere că nimeni nu lucrează cu capul acoperit, sunt sigur că nu au reclamat, acesta fiind și motivul pentru care vă scriu sperând că poate se vor lua măsuri. V-am atașat și câteva imagini.”

Iată mai jos imaginile trimise de cititor:

Reporterii ziarului Incomod au solicitat un punct de vedere din partea autorităților, iar întrucât nu am reușit să găsim datele de contact ale terasei respective, în cazul în care vor să emită un punct de vedere o pot face la adresa de email a redacției [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here