UPDATE. Potrivit conducerii Colegiului Tehnic Toma Socolescu, elevul acuzat că l-ar fi bătut pe băiat a fost sancționat cu cinci zile de eliminare de la cursuri, timp în care trebuie să muncească în curtea școlii și primește absențe nemotivate. Totodată, va avea nota scăzută la purtare și i-a fost suspendată bursa profesională. Mai departe, în funcție de rezultatul anchetei poliției, se va stabili dacă se impun și alte măsuri.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un copil de clasa a șaptea a fost bătut de un elev al Colegiului Tehnic Toma Socolescu din Ploiești! Tatăl băiatului, revoltat de cele întâmplate, a povestit pentru ziarul Incomod cum a decurs incidentul.

Tatăl spune că pe data de 11 martie, fiul său de clasa a șaptea a fost lovit în gură de tânărul care este elev în clasa a 11-a la Colegiul Tehnic Toma Socolescu. Buza băiatului a fost spartă atât pe interior, cât și pe exterior și a fost cusut. Cum lovitura a fost foarte puternică, tatăl elevului spune că cel mai probabil agresorul nu a lovit doar cu pumnul, ci a folosit și un obiect dur pe care îl avea în mână.

Tatăl povestește că scandalul a început în liceul Toma Socolescu. Fiul său face naveta cu un prieten la o școală din Ploiești dintr-o comună din apropierea municipiului. În ziua respectivă, la ora 16.00, a mers la prietenul său pentru a-l întreba dacă merge acasă, dar când a ajuns acolo prietenul său era agresat de un coleg de clasă. Agresorul, crezând că băiatul a venit să-i sară în ajutor prietenului său, i-a dat o palmă. Tatăl spune că fiul său i-a povestit că, speriat, a plecat din acel loc, mergând spre troleibuz, dar a fost urmărit de agresor care, în apropierea intersecției dintre străzile Carol Davila și Gheorghe Grigore Cantacuzino l-a ajuns din urmă, l-a bătut cu palma pe umăr, iar când acesta s-a întors l-a lovit cu pumnul în gură, după care a fugit în școală.

Băiatul lovit s-a întors la Colegiul Tehnic Toma Socolescu, unde a mers la cabinetul medical deoarece sângera puternic (foto dreapta).

După o săptămână de la incident, când a văzut că părinții agresorului nu îl contactează nici măcar pentru a-și cere scuze pentru cele întâmplate, tatăl copilului lovit a luat decizia de a depune o plângere la poliție împotriva agresorului. De asemenea, a fost scos un certificat medico-legal pentru rănile suferite de copil, care a fost depus la dosar.

Poliția Prahova a deschis dosar penal în cauză și face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe.

Reporterii ziarului Incomod au solicitat un punct de vedere și din partea conducerii Colegiului Tehnic Toma Socolescu, întrucât întreg scandalul a pornit în incinta școlii, dar până la ora publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here