Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, a publicat pe pagina sa de facebook un print screen al mesajului primit pe whatsapp de polițistul Cristi Amariei, care a răspuns mesajului și a plecat la intervenție unde a fost împușcat mortal de către bărbatul care era dat în urmărire internațională, Marcel Lepa.

Vezi mai jos postarea integrală a lui Bogdan Bănică și fotografiile publicate de acesta:

“#carnedetun

? Acesta este mesajul care l-a trimis la moarte sigură pe colegul nostru Cristi Amariei…

Am primit fotografia de la un coleg de-al lui Cristi, cu mesajul primit pe aplicația Whatsapp de toate echipajele din teritoriu.

Ghinionul lui Cristi a fost acela de a-și pune la dispoziția (și în slujba) instituției și a societății civile deopotrivă, mijloacele de comunicare achiziționate din fonduri proprii, respectiv telefonul mobil PERSONAL, pe care și-a instalat această aplicație, pentru a-și ajuta semenii. Și pentru a-și face datoria. ?

Datorie pe care și-a făcut-o, cu vârf și îndesat, urmându-și credința și jurământul depus față de țară. Așa a simțit, că trebuie să-și asume orice riscuri pentru a proteja comunitatea de un infractor deosebit de periculos, urmărit internațional.

❓Dilema este dacă Cristi Amariei ar fi folosit doar mijloacele standard de comunicare ale miliției, știți, stațiile acelea Tetra cu valoare contractuală de sute de euro…nefuncționale, ar fi fost acum în viață??
Eu cred că da, astfel nu ar mai fi primit pe telefonul mobil PERSONAL mesajul fatidic. Cristi ar fi fost în viață, dar un criminal s-ar fi plimbat liber printre voi, putând ucide cu sânge rece pe oricare l-ar fi deranjat…
Și #da, în schimbul vieții #eroului nostru, jegul ăla de Lepa e acum după gratii și voi dormiți mai liniștiți, iar #CristiAmariei e în pământ.

⚠️ Despre Carmen Dan ce mai pot să spun? I-a scris un sclăvet mesajul de condoleanțe, pe pagina de Facebook, l-a publicat și atât.
Știam că nu are tăria să meargă la înmormântare, ar fi riscat huiduieli. Și flegme. Apoi, ce le-ar mai fi putut spune polițiștilor timișoreni și familiei îndoliate? Aceleași fariseisme obscure și mincinoase pe care le-a spus când a căzut Sorin Vezeteu, la Suceava?…

Să te odihnești în pace, camarade, alături de eroii noștri, și sper că odată să-ți putem mulțumi că sacrificiul tău suprem nu a fost în zadar.
Cândva, când poate vom schimba acest sistem putred și metastatic canceros, sper să vă putem mulțumi tuturor eroilor că am scăpat de infecții ce și-au bătut joc de noi și din păcate o fac în continuare…

?? Ultima ta misiune s-a încheiat, și nu din vina ta, ci din vina celor ce ne conduc și își bat joc de destinele noastre, să-ți fie țărâna patriei ușoară, Cristian Amariei… ?

Bogdan Bănică
Vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS”, a scris sindicalistul pe facebook.

Vezi mai jos imaginile:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here