fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

FOTO-VIDEO. Locuitorii din zona blocurilor din Valea Călugărească trăiesc în teroare din cauza gunoaielor, a insectelor și a cadavrelor de animale care zac la câțiva metri de locuințe

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODLocuitorii din zona blocurilor din Valea Călugărească sunt disperați din cauza unei probleme pe care o au de luni bune, iar autoritățile nu reușesc să-i găsească rezolvare. Oamenii sunt terorizați din cauza gunoaielor care zac la ghena de lângă blocuri, adevărat focar de infecție. Ghena se află la doar câțiva metri de locuințe, iar imaginile vorbesc de la sine: gunoaiele dau pe afară, sunt alterate, iar în jurul acestora s-au strâns tot felul de insecte care înțeapă copiii. Printre gunoaie zac aruncate și cadavre de animale, dar nimeni nu ia în serios pericolul lângă care trăiesc oamenii de acolo. În peisaj își fac loc și căruțașii, care răscolesc gunoaiele și le împrăștie și mai mult, în căutare de bidoane sau aluminiu.

 - Ziarul INCOMOD
Cadavre de animale, aruncate printre gunoaie

Oamenii s-au plâns în repetate rânduri și au cerut autorităților să ia măsuri. Sunt inumane condițiile în care sunt nevoiți să trăiască, de la mirosul insuportabil care la orice oră le intră în case, până la starea în care au ajuns copiii, înțepați pe tot corpul de insectele atrase de deșeuri. În imaginile de mai jos, vedeți un copil de patru ani înțepat de insecte:

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODAșa nu se mai poate, pentru acești oameni, astfel că au făcut tot felul de solicitări și de sesizări pentru ca problema să dispară. Oamenii din zonă au cerut explicații, verificări, măsuri, atât de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, cât și de la primărie.

DSP Prahova a răspuns sesizării din data de 11 iulie și a mers în control aproape o lună mai târziu, pe data de 8 august. În răspunsul trimis oamenilor, DSP spune că în urma inspecției sanitare a constatat că platforma de colectare a deșeurilor este împrejmuită, este dotată cu recipienți de colectare cu capac, deșeurile sunt depozitate în recipienți, nefiind constatate împrăștieri ale acestora în jurul recipienților sau a gardului din jurul platformei.

 - Ziarul INCOMODDSP Prahova mai spune că platforma este amplasată la 10 metri de fereastra unei locuințe, dar că din declarațiile viceprimarului deșeurile se ridică de 2-3 ori pe săptămână, iar angajații primăriei și ai operatorului de salubritate efectuează periodic operațiuni de curățenie a platformei.

- Reclamă -

Și primăria a răspuns solicitărilor venite din partea oamenilor disperați de situația în care se află și spune că platforma situată în zona blocului 28 respectă normativele în vigoare, lucru constatat și de DSP la controlul din data de 8 august. Totodată, primăria spune că platforma nu poate fi mutată în altă parte din lipsă de spațiu.

 - Ziarul INCOMODRedacția noastră a solicitat de asemenea puncte de vedere, de la DSP Prahova, de la Garda de Mediu Prahova și de la primarul comunei, Vasilică Neacșu. Reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova nu au dat curs solicitării și până la acest moment nu au formulat un răspuns. DSP Prahova a răspuns cu aceleași informații pe care le-a oferit și oamenilor, cum că la momentul controlului totul era în regulă, gunoaiele erau la locul loc, în recipienți.

 - Ziarul INCOMODPrimarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, spune că știe de problema oamenilor și că vrea să-i ajute, dar că momentan nu a găsit o soluție. Edilul spune că ridicarea deșeurilor se face de către Rosal, dar că administrația locală nu este momentan parte a contractului colectiv ADI Deșeuri, prin urmare operatorul nu este obligat să igienizeze platforma. Edilul mai spune că una din probleme este și aceea că locatarii blocurilor nu s-au constituit în asociație de proprietari, astfel că nu pot negocia cu Rosal igienizarea ghenei sau alte astfel de aspecte, pentru că la ora actuală fiecare familie are contract individual. Vasilică Neacșu spune că încearcă în această perioadă să intre în ADI Deșeuri, pentru a beneficia de avantajele contractului colectiv de ridicare a deșeurilor în care sunt prinse 36 de localități din județ, dar că ar fi bine ca oamenii să își facă asociație de proprietari.

 - Ziarul INCOMODPrimarul Vasilică Neacșu spune că îi înțelege pe oameni, dar că nu prea știe ce ar putea face, pentru că acolo este locul ghenei, este a blocului, dar și oamenii care stau la casele de lângă vin să arunce gunoaie la acea platformă. Deși cei de la case au la rândul lor contracte cu Rosal, preferă să își arunce deșeurile la ghena de la blocuri, pentru ca acestea să nu se împută în poarta lor, cu atât mai mult acum toamna, când fac vin și sunt multe resturi de la struguri.

- Reclamă -

 

 - Ziarul INCOMODAutoritățile au explicații, dar soluții nu prea! La trei luni după ce oamenii au făcut sesizări către autorități, nu s-a schimbat nimic. Continuă să trăiască în teroare, din cauza mirosului, insectelor și cadavrelor de animale pe care le văd și le simt în orice moment în care își aruncă ochii pe geam. Din când în când, în peisaj își face loc și câte un căruțaș care răscolește nestingherit gunoaiele și le împrăștie la întâmplare în căutare de bidoane și aluminiu:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img