Primăria Ploiești și Rosal organizează miercuri o amplă acțiune de strângere a deșeurilor abandonate pe domeniul public. Numai din trei sectoare au fost strânse peste 30 de tone de gunoaie. Primăria Ploiești anunță că proprietarii care nu încheie contracte pentru salubritate vor fi dați în judecată. 

Zeci de tone de gunoaie au fost strânse, miercuri, de pe domeniul public din cartierele Petrolului, Democrației, Mihai Bravu și Nord.

A fost nevoie de aducerea unor utilaje grele pentru strângerea deșeurilor abandonate, în general, de ploieștenii care nu au contracte de salubritate.

ATENȚIE! În aceste zile, se lucrează la definitivarea listei cu proprietarii care nu au contracte!

Estimarea numărului de persoane care nu sunt încadrate la acest serviciu este URIAȘ: aproximativ 55.000 de ploieșteni!

Practic, deșeurile pe care le produc 55.000 de oameni ajung în stradă, în zonele cu teren viran, pe albia pârâului Dâmbu sau chiar la rampele pe care le folosesc cei care au contract. 

Primăria Ploiești plătește sume importante, tot din banii cetățenilor, ridicarea gunoaielor aruncate pe domeniul public. Cum se va întâmpla și după acțiunea majoră care are loc astăzi!

SOLUȚIA

Soluția care ar fi agreată de primărie este următoarea. După ce va fi definitivată lista cu persoanele care nu au contracte încheiate cu operatorul de salubritate, acestea vor fi somate. În cazul în care refuză semnarea contractelor, Primăria va plăti din bugetul public serviciul, iar respectivele persoane vor fi acționate în judecată pentru recuperarea banilor.

Există însă și soluția sancționării cu amendă a acestora.

Ziarul Incomod a demarat campania “HAI SĂ SCĂPĂM PLOIEȘTIUL DE GUNOAIE“. Cu sprijinul cititorilor noștri, care ne trimit fotografii făcute în zonele cu probleme, am reușit să captăm atenția autorităților ploieștene și a celor de la Rosal. 

Compania a detașat un supervizor de la București, care a constatat probleme majore în desfășurarea activității la Ploiești.

Ziarul Incomod a fost solicitat să transmită către reprezentanții Rosal Grup București imaginile primite de la cititori, pentru o intervenție mai rapidă în zonele considerate critice.

În afara activității de colectare de care răspunde Rosal Grup, Ziarul Incomod a solicitat autorităților locale o monitorizare mai atentă a domeniului public și sancționarea drastică a persoanelor care abandonează deșeuri.

CITEȘTE și “HAI SĂ SCĂPĂM PLOIEȘTIUL DE GUNOAIE!” Munți de gunoaie aduși cu căruța, în miez de noapte

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here