Un procuror a amendat doi polițiști pe motiv că ar fi întârziat la serviciu din cauza lor având de soluționat un dosar penal. Polițiștii îl opriseră în trafic pentru că depășise viteza legală. Ulterior polițiștii au constatat că procurorul avea ITP-ul expirat și l-au sancționat conform legii.

Este vorba despre procurorul Mihai Laurenţiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia care a considerat că cei doi polițiști au comis un abuz pentru că au stat prea mult să întocmească procesul verbal, iar ulterior i-a amendat polițiștii. Procurorul a menționat în ordonanță și faptul că i-a rugat pe cei doi polițiști să îl transporte la serviciu iar aceștia au refuzat.

Inițial magistratul i-a acuzat pe polițiști de lipsire de libertate, iar ulterior a amendat cei doi polițiști cu câte 5.000 de lei menționând că “Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar şi altor poliţişti de rea credinţă, prin puterea exemplului cu pretextul sancţionării unor contravenţii, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistraţi, intimidarea magistraţilor sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împotriva oricăror cetăţeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacţie promptă.”

Iată mai jos ordonanța prin care procurorul i-a amendat pe cei doi polițiști:

 

1 COMENTARIU

  1. Probabil legislatia ( facuta de imbecilii pe care ii voteaza populatia cretina ) ii permite unui procuror sa dea amenda in astfel de caz . Dar faptul in sine , conducere cu viteza peste limita legala si cu ITP expirat spune mult despre biped . De regula institutiile publice nu au un cod de conduita si de onoare . Caci daca ar avea asa ceva , bipedul , ar fi sanctionat sever pentru asa ceva . Iar pentru o a doua abatere ar trebui scos din rindul functionarilor publici pe viata . Prea multe lepadaturi umplu institutiile publice si maninca o piine extrem de alba pe munca cetatenilor truditori si tilhariti legal .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here