O casă modestă din Scorțeni a fost cuprinsă de flăcări duminică seară. Incendiul a fost violent și se manifesta generalizat la sosirea echipajelor de intervenție. 

Au ars acoperișul și toate bunurile din interiorul casei. Potrivit ISU Prahova, focul a pornit de coșul de fum.

Persoanele care se aflau în casă au reușit să iasă la timp. Imagini: ISU Prahova

Tot în noptea de duminică spre luni, pompierii prahoveni au intervenit pentru stingerea unui incendiu la un autoturism, în satul Gheaba (Măneciu).

Mașina era parcată, iar focul s-a întins la un alt autoturism din apropiere.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un cablu electric defect. Pompierii prahoveni au acționat cu o mașină de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului, soldat doar cu pagube materiale.

108 misiuni în weekend

În perioada 09 – 12 aprilie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 108 misiuni, din care 31 au fost intervenții în situații de urgență, 71 urgențe medicale și 6 alte misiuni.

Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 6 incendii, 9 arderi necontrolate (incendii de vegetație uscată), precum și în alte 15 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.

70 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora 3 adulți au fost transportați la spital.

În săptămâna 04 – 11 aprilie, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 20 de activități de informare și acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la societăți care depozitează și comercializează azotat de amoniu, unități de învâțământ și alte obiective.

Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 95 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 29 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 81 avertismente și 14 amenzi în cuantum de 8000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 25 de instruiri la care au participat 88 de persoane.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here