fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

FOTO/VIDEO: Marea bătaie de joc la adresa românilor din diaspora: Zeci de mii de oameni stau ore întregi la cozi kilometrice în fața secțiilor de votare

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Zeci de mii de persoane așteaptă să voteze, în fața secțiilor organizate în străinătate. Oamenii sunt nemulțumiți de ritmul în care avansează această operațiune și de modul în care s-au organizat autoritățile.

Comunitățile mari de români Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Belgia dar și din multe alte țări din Europa, s-au mobilizat, unii venind de la sute de kilometri special pentru a-și exprima votul.

- Reclamă -

Mii persoane așteptau să voteze la Munchen, la Castellon, la Madrid sau la Londra, iar cozile sunt în creștere, potrivit românilor aflația acolo.

Harta secțiilor de votare din Diaspora poate fi consultată aici.

Ora14.30: La Oslo, coada are peste 1,5 kilometri, iar oamenii continuă să vină, anunță Ionuț Erikssen. Este cea mai amplă mobilizare a românilor din Suedia la un scrutin electoral.

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMOD

Ora 14.00: La Bruxelles, numărul românilor care doresc să voteze este foarte mare. Coada formată de aceștia se întinde pe trei străzi, dar avansează foarte încet.

”Este multă lume, dar este ok. De la început m-am gândit că așa va fi, așa că m-am înarmat cu răbdare, nu voi fi descurajată de așteptare. Mi-am programat pentru astăzi asta ca singura activitate. A, și dacă iese cum sper, poate că la final rămânem și la o bere în Grandplatz” a scris o cititoare a G4Media.

Ora 13.00: La secția 342 din Madrid s-a umplut urna după trei ore și jumătate de vot, după ce au vot la primele ore peste 300 de persoane, a declarat pentru G4Media.ro Andrei Ion, coordonator regionar alDiaspora din partea PLUS. Potrivit acestuia, Biroul Electoral Central a aprobat confecționarea altor urne improvizate.

- Reclamă -

Ora 12.30: La Castellon, în Spania, din cauza cozilor, oamenii au început să scandeze ”Hoții!” La fața locului au sosit și polițiștii. Una dintre cititoarele G4Media a spus că un bărbat suspectat că ar fi furat o ștampilă a fost dus de polițiști pentru a fi audiat.

Și în Anglia, la Lutton, mii de persoane sunt prezente la vot.

Citește mai departe pe g4media.ro!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img