Doi bărbați din Ploiești, cunoscuți ca hoți din buzunare, au fost arestați preventiv în urma unor percheziții care au avut loc la începutul săptămânii.

Ion Jarcău și Mihai Alexandru Franț sunt acuzați de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Cei doi au fost aduși cu mandat la sediul Poliției de unde au plecat încătușați.

Tribunalul Prahova a admis solicitarea procurorilor care au cerut arestarea preventivă a celor doi bărbați. Jarcău și Franț vor rămâne în spatele gratilor până în data de 25 februarie, cu posibilitatea ca instanța să le prelungească perioada de detenție.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2020 – prezent, persoanele bănuite ar fi comis furturi din buzunare/genți/poșete, pe raza municipiului Ploiești. Aceștia sustrageau sume de bani și carduri bancare pe care le foloseau ulterior pentru a efectua operațiuni de retragere numerar.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6000 de lei.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum telefoane mobile și obiecte de vestimentație.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here