Sursă foto: Facebook/Alexandru Mazăre
UPDATE: Alexandru Mazăre s-a predat în București, după ce a fost dat în urmărire națională. Acesta a fost dus la Penitenciarul Rahova, pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani de închisoare.

Poliția Capitalei a transmis: ”Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale. După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării”.

Știrea inițială
Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, a fost dat în urmărire națională după ce polițiștii nu l-au găsit găsit acasă, în contextul în care Înalta Curte l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat astăzi la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. Acesta este de negăsit, fiind luată decizia de a fi dat în urmărire națională.

IPJ Constanța a declarat printr-un comunicat pe care îl redăm mai jos:

”În cursul zilei de astăzi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au desfășurat activități privind punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla.

Urmează a fi dispuse măsurile legale în continuare.

La acest moment, bărbatul a fost dat în urmărire națională.”

În dosarulul de corupție mai sunt implicați Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern, însă față de cei doi procesele penale au încetat.

De asemenea, instanța a mai confiscat de la Alexandru Mazăre și suma de 80.000 de euro, spun sursele G4Media.

Dosarul privește o dare de mită la licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”.

Sursă: G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here