UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, ofițerul de poliție Lavinia Radu, a susținut o declarație de presă în care a vorbit despre incidentele înregistrate în județ până la această oră cu privire la alegerile locale.

În plus față de raportarea anterioară, IPJ Prahova a precizat că au fost înregistrate 25 de sesizări și că a mai fost deschis un dosar penal la secția nr. 243 Mizil, unde membrii comisiei de votare și-au exercitat dreptul la vot în incinta secției, deși erau înscriși pe liste din alte locații. Poliția a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 387 din Codul Penal, privind frauda la vot.

Celelalte sesizări au fost cu privire la nereguli cum ar fi afișajul electoral în ziua votului, deși ultima zi de campanie electorală a fost 25 septembrie.

Vezi aici declarația video a reprezentantului Poliției Prahova! 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Polițiștii din Prahova au deschis două dosare penale, după ce la secții de vot din Măneciu și din Băicoi au fost reclamate nereguli. La Măneciu poliția a deschis un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un membru al secției de votare ar fi ascuns în buletinele de vot înmănate unui alegător mai multe buletine fără ștampilă de control. În Băicoi, s-a deschis dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, după ce un bărbat a descoperit că buletinul său de vot era deja ștampilat de altcineva.

În plus, Poliția anunță și că în Mizil și Ciorani încă erau lipite afișe electorale, deși campania s-a încheiat pe 25 septembrie.

“La secția de votare 476 din Măneciu, un alegător a sesizat faptul ca un membru din comisia de votare ar fi înmânat patru buletine de vot unui cetățean, iar în buletinul de vot se aflau împăturite alte trei buletine de vot pentru președintele Consiliului Județean, fără a avea ștampila de control. La fața locului s-a deplasat echipa de verificare, se relaționează cu Parchetul, sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, conform articolului 387 din Cod Penal.

În orașul Băicoi, un cetățean în vârstă de 75 ani s-a prezentat la secția de votare nr. 185. După ce a votat, ar fi spus comisiei ca pe buletinul de vot este deja pusă ștampila pe un candidat. Buletinul în cauză a fost anulat, bărbatul a primit alt buletin de vot și a votat din nou. S-a relationat cu parchetul, se vor efectua cercetări în cadrul unui dosar penal conform articolului 385 din Cod Penal.

Secția de votare 244 din Mizil – polițiștii au fost sesizați cu privire la existența unui panou pe care erau lipite afișe electorale. Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde aspectele s-au confirmat. Acestea a fost îndepărtate de către membrii secției de votare.

Secțiile de votare 374,375,376 din Ciorani – polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe un imobil aflat în construcție, în apropierea secției de votare erau lipite afișe. Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde aspectele s-au confirmat. Acestea a fost îndepărtate de către membrii secției de votare.”, este comunicatul transmis de Poliția Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here