fatu

fatuDe miercuri, 4 martie, viaţa lui D.D. s-a schimbat radical. Patronul OTV, Dan Diaconescu a fost condamnat la închisoare pentru o perioadă de 5 ani şi 6 luni cu executare şi interzicerea pentru o perioadă de 10 ani a calităţii de jurnalist, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, dar şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Click! a vorbit cu unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Dan Diaconescu, un prieten care i-a fost alături mai bine de 15 ani. Gabriel Fătu a fost mâna dreaptă a lui D.D., iar acum regretă ceea ce i se întâmplă fostului său şef.

  • Cum ați primit vestea că Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare? V-ați imaginat vreodată acest scenariu?

Gabriel Fătu: Mă gândisem la asta… Fiind ziua de 4 martie, mi-am zis că sigur e un semn. Indubitabil va fi un cutremur în viața lui. La ce vad în fiecare zi, m-aș fi mirat mai mult dacă ar fi fost achitat… Nu cunosc speța, nu cunosc dosarul, nu e treaba mea, însă știu că pe lângă toate greșelile pe care le-a făcut, cu voie sau fără de voie, Dan este un om bun. N-am fost niciodată angajat OTV, mi-a dat un spațiu unde ani de zile mi-am făcut propriile emisiuni. Nu mi-a cerut bani, nu m-a deranjat cu nimic, nu-l interesa decât să fac audiență și făceam. Mi-a zis sa încerc, să îndrăznesc, să descopăr, să pun suflet în ceea ce fac și dacă vreodată greșesc, să îmi asum.

  • Când ați vorbit ultima dată cu dumnealui? Despre ce și ce stare de spirit avea?

Am vorbit cu el săptămâna trecută. Mă întreba de un spectacol de teatru, la Teatrul de pe Lipscani (n.r. – piesa “Mă mut la… tata!”), despre care citise cronici foarte bune. Voia să meargă cu Dona pe 24 martie. Inițial îi rezervasem locuri la Teatrul Mic, la “Visul unei nopți de vară”, dar s-a răzgândit, mi-a zis că Dona e prea mică pentru Shakespeare. Nu vorbeam zilnic, dar la două-trei zile ne auzeam și discutam pe orice temă: teatru, film, politică, oameni buni sau răi, vacanțe etc. Era foarte amuzat în discuțiile noastre, iar eu încercam să-i spun fel de fel de întâmplări hazlii, să îl aud râzând. Nu mi s-a părut îngrijorat, chiar părea optimist. Mă întreba dacă mai vreau să fac ultima emisiune pe care am avut-o, “Trageți pe dreapta”, și dacă da, sa fiu pregătit că în curând redeschide televiziunea.

Sursa: www.click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here