blocuri anl ploiesti

O gafă greu de explicat a administraţiei locale le încurcă planurile câtorva zeci de familii, care locuiesc în blocurile ANL date în folosinţă în 2012, în zona de vest a oraşului. După mai mulţi ani petrecuţi în aceste apartamente, oamenii au, conform legii, posibilitatea să treacă de la statutul de chiriaşi la cel de proprietari. Au fost făcute numeroase cereri în acest sens, pentru cumpărarea locuinţelor, însă locatarii au aflat cu stupoare că nu se poate. Totul din cauza unei încurcături birocratice!

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a precizat că administraţia locală a primit mai multe cereri de cumpărare din partea actualilor chiriaşi, dar a mărturisit că acest lucru nu poate fi făcut în prezent, pentru că intabularea a fost făcută de către Primărie ţinând cont de suprafaţa utilă a construcţiilor, nu de suprafaţa construită.

Pare un detaliu neglijabil, însă ANL-ul, în momentul în care se pune problema unei vânzări, ţine cont de a doua categorie, nu de prima. “Au fost făcute ridicări topo, în baza unui contract mai vechi pe care l-a avut Primăria şi care a expirat, cred că în luna ianuarie sau la finalul anului trecut. Ridicările topo au vizat suprafaţa de la interior, cea utilă, nu suprafaţa construită a imobilelor. Aşteptăm să finalizăm o achiziţie pe care o avem, pentru un nou contract cu o firmă specializată, urmând să solicităm din nou pentru aceste locuinţe ANL ridicări topo în vederea intabulării. A fost o neconcordanţă între contractul cu firma respectivă şi contractul cu ANL”, a declarat, astăzi, primarul Adrian Dobre.

Locuinţele ANL situate la periferia oraşului, pe strada Libertăţii, vizavi de Gara de Vest, au fost predate chiriaşilor în octombrie 2012 (foto). Atunci, municipalitatea a oferit apartamente pentru 80 de familii care se înscriseseră în acest program.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here