Ploieștenii care locuiesc pe strada Vornicei, în spatele Băncii Transilvania din cartierul 9 Mai, se plâng că noaptea este beznă totală în parcarea din spatele blocurilor! Oamenii care locuiesc în zonă ne-au trimis fotografii și spun că nimeni nu a venit să rezolve problema aceasta. Situația este cu atât mai gravă cu cât persistă de peste două săptămâni și este un real pericol pentru cei care trec noaptea prin parcarea neiluminată, cu precădere pentru copii și bătrâni. Mai mult decât atât, se întunecă din ce în ce mai devreme, iar oamenii care vin de la serviciu mai târziu și parchează în zonă vin pe beznă.

Șansele de a se rezolva problema, însă, cât mai repede sunt destul de mici, întrucât Ploieștiul, din nou, nu are un operator care să se ocupe de mentenanța la sistemul de iluminat public.

“A expirat contractul cu Luxten și este în procedură de evaluare licitația mare, precum și procedura de negociere, a doua șansă de a realiza-o pe documentație și să încheie un contract primăria, negociere care este în procedura finală. Se dă verdictul final și ce atribuie unui operator, dar șansele să avem un operator… poate să fie în câteva zile, dar există și posibilitatea contestării, prin lege. În general cam asta e practica operatorilor, să conteste licitația”, a explicat Vasile Ionescu, directorul RASP Ploiești, pentru ziarul Incomod.

Reamintim că în luna martie, în urma unei selecții de oferte, Luxten Lighting Company S.A. a fost aleasă câștigătoare și se ocupa din nou de mentenanța iluminatului public din Ploiești. Contractul a fost atribuit prin achiziție directă de servicii, având o perioadă de 6 luni, valoarea acestuia fiind de 130.000 lei. Luxten a fost aleasă câștigătoare, după ce la procedura de achiziție se înscriseseră trei societăți.

Nu a fost, însă, prima dată când Primăria Ploiești a lucrat cu Luxten. Timp de 12 ani aceștia au asigurat mentenanța sistemului de iluminat, până în 2013, în baza unui contract asupra căruia au existat suspiciuni privind modul de atribuire, mai ales dat fiind tariful ridicat pe care Luxten l-a perceput în trecut de la municipalitate.

Iată mai jos imagini din respectiva parcare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here