O alunecare de teren a avariat drumul DJ 102I din comuna Valea Doftanei din județul Prahova.

În urma alunecării de teren s-a format o crăpătură de aproximativ 30 de metri lângă axul drumului, iar banda de mers s-a lăsat cu aproximativ 50 de cm față de nivelul normal.

Consiliul Județean a dispus restricții pentru autovehiculele de tonaj pe sectorul de drum respectiv, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție pentru a aplica restricțiile.

“În urma ploilor abundente din ultimele zile ne confruntăm cu situații deosebit de grave din cauza calamitării în totalitate a patru captări de apă, ceea ce a făcut ca apa să devină nepotabilă. Prin intervențiile de urgență făcute s-a reușit menținerea alimentării cu apă în toată localitatea, populația fiind atenționată asupra nepotabilității de către operatorul de apă, care este firma SGL Valea Doftanei, firmă cu acționariat unic Consiliul Local Valea Doftanei.

În cursul zilei de azi a fost convocat Comitetul de urgență local și au fost anunțate Prefectura și Consiliul Județean Prahova deoarece s-au produs alunecări de teren care pun în pericol patru case și pot produce întreruperea traficului pe DJ 102I. Am discutat cu doamna prefect și cu președintele Consiliului Județean, le-am explicat că situația este foarte gravă și mi-au promis că vor acorda sprijinul necesar. Doamna prefect a trimis pe cineva de la situații de urgență și este posibil să ajungă și dânsa aici, iar președintele Consiliului Județean i-a trimis pe cei de la drumuri județene și a solicitat să fie prezent arhitectul pentru a da autorizații de urgență și certificat de urbanism de urgență”, a declarat Lucian Costea, primarul comunei Valea Doftanei.

Iată imagini de la fața locului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here