Continuă căutările turistului american căzut cu parapanta după ce s-a lansat de la Crucea Caraiman.

Vă reamintim că astăzi în jurul orelor 09:00 în urma unui apel 112 un cetățean englez a sesizat faptul împreună cu alte două persoane s-au lansat în zbor cu parapanta de la Crucea Caraiman către BușteniPârtia Calinderul . Din grupul celor lansați, un cetățean american, datorită curenților de aer, nu a ajuns la destinație absența acestuia fiind sesizată de cei doi care au aterizat la Bușteni, cel dispărut lansindu-se ultimul.

S-au constituit trei echipe de căutare organizate astfel: două echipe de jandarmi și lucrători ISU acționează pe zona Valea Albă și zona împădurită la NV de Pârtia Calinderul iar o a treia echipa Salvamont acționează pe Valea Spumoasă.

S-a solicitat sprijin aerian cu un elicopter IGAV București pentru survol aerian și un elicopter SMURD de la Tg Mureș care va ateriza la Ghimbav Brașov pentru a acorda primul ajutor în cazul în care va fi nevoie. Se acționează cu un ofițer și zece subofițeri de jandarmi din cadrul detașamentului montan Sinaia și zece lucrători Salvamont . La fața locului s-au prezentat pentru sprijin și lucrători ISU Sinaia .

sursa foto+video: ISU PRAHOVA și IJJ PRAHOVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here