fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Garda de Mediu Prahova spune că incendiul de la Eco Burn NU ar fi poluat mediul

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Garda de Mediu Prahova spune că incendiul izbucnit noaptea trecută la incineratorul de deșeuri din incinta Parcului Industrial Brazi, Eco Burn, nu ar fi poluat mediul. Potrivit șefei Gărzii de Mediu Prahova, Ioana Feraru, stațiile de măsurare a calității aerului nu au înregistrat depășiri ale indicatorilor în urma incendiului în care au fost prinse 600 de tone de deșeuri.

„În urma măsurătorilor prin stațiile fixe ale Agenției de Protecția Mediului Prahova nu s-au constatat până acum depășiri și nici creșteri ale indicatorilor care indică o poluare prin ardere. Așteptăm să vedem cauza incendiului pe care o stabilește ISU Prahova și vom reveni cu amănunte”, a declarat Ioana Feraru la locul incendiului (video jos).

- Reclamă -

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Prahova, Ioana Feraru, a declarat ce fel de deșeuri ard la ora actuala în incinta halei incineratorului:

„Am fost anunțați prin dispeceratul ISU Prahova în cursul acestei dimineță, în jurul orei 02.45, de existența unui incendiu pe amplasamentul firmei de colectare deșeuri și incinerare din Brazi. Echipa de permanență s-a deplasat în teren, unde s-a constatat un incendiu de amploare.

Din primele date am constatat că au existat deșeuri depozitate la interior, în cantitate de aproximativ 600 de tone, sunt deșeuri industriale, materiale sanitare expirate, au fost butelii cu propan care au explodat, filtre de ulei, vopseluri, tonere, ambalaje contaminate, absorbanți de materiale filtrante, cărbune activ, motistivuitoare și alte echipamente ce mai aveau în interior.

- Reclamă -

Momentan deșeurile medicale periculoase sunt colectate de către operator, dar acestea sunt duse către alte incineratoare sau către sterilizatoare, neavând momentan utilități”, a declarat Ioana Feraru.

Vezi mai jos video cu declarația acesteia:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Tineri prinși drogați la volan, în Sinaia

Doi tineri au fost prinși conducând prin Sinaia, deși se pare ca erau sun influența drogurilor.Polițiștii care i-au tras...
spot_img