fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

George Botez: „Primarul Andrei Volosevici este lipsit de sprijinul consilierilor PNL”

Citește Și

- Reclamă -
PSD Ploiești a organizat, vineri, o conferință de presă, în care a criticat mai multe aspecte ale activității Primăriei Ploiești. De asemenea, senatorul Radu Oprea și consilierul local George Botez au adus în discuție cel mai fierbinte subiect legat de politica locală, anume ruptura care s-a produs între unii consilieri locali PNL și primarul Andrei Volosevici.

Primul subiect abordat de social-democrați a fost programul derulat de Compania Națională de Investiții pentru construirea de grădinițe și creșe.

În cadrul acestui program, administrațiile locale trebuie să pună la dispoziție terenurile, iar fondurile pentru realizarea obiectivelor sunt asigurate de CNI.

- Reclamă -

Senatorul Radu Oprea a precizat că, până la acest moment, au depus documentația 84 de UAT-uri (localități) din țară.

„Am întrebat la CNI dacă și Primăria Ploiești a depus o solicitare cu privire la acest program. Ca o coincidență, Primăria Ploiești trimisese o adresă, în aceeași zi, prin care solicita informații despre programul pentru grădinițe și creșe, în condițiile în care informațiile se regăseau pe site-ul CNI.

Noi îi vom ajuta (se referă la actuala administrație locală – n.r.), dar menționăm că insistăm să nu se rateze aceste proiecte, așa cum s-a intamplat cu centrul de radioterapie”, a specificat Radu Oprea.

- Reclamă -

George Botez, consilier în cadrul CL Ploiești, a atras atenția asupra unei alte probleme. Botez a declarat că administrația Ploieștiului acționează haotic în ceea ce privește asigurarea serviciului de Dezinfecție, Dezinsecție și Deratizare și nu respectă indicațiile din caietul de sarcini al contractului semnat cu operatorul.

Mai precis, Primăria Ploiești ar avea obligația să transmită comenzi operatorului pentru asigurarea dezinsecției și pentru terenurile private (curți, de exemplu), procedură care presupune împrăștierea substanțelor pentru combaterea insectelor cu utilaje cu putere mai mare.

„Dezinsecția trebuie făcută cu utilaje cu putere mai mare, astfel ca, din stradă, să poată fi cuprinse și proprietățile private. Numai că primăria nu dă comenzi în acest sens. Actuala administrație acționează haotic, deja sunt probleme cu căpușele și cu țânțarii, numărul persoanelor mușcate a crescut”, a declarat George Botez.

Lupta internă din PNL Ploiești, dezbătută de PSD

Senatorul Radu Oprea a spus că există o ceartă politică între primar și consilierii locali PNL și le-a cerut să nu repete greșelile din mandatul trecut, deoarece fac parte din același partid și din aceeași coaliție.

- Reclamă -

Pe același subiect, George Botez a reamintit de ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, când Volosevici a fost lipsit de sprijinul PNL.

Astfel, s-a ajuns la o situație inedită.

„M-a rugat pe mine să fac un amendament în ceea ce privește proiectul pentru împuternicirea primarului privind votul în ședința ADI Deșeuri (ședința era programată după ședințele Consiliului Local Ploiești și Consiliului Județean Prahova – n.r.). L-am întrebat dacă am ajuns singuirul la putere. Până la urmă, amendamentul a fost făcut de un alt consiler al altui partid (Constantin Nemeș, de la Alde – n.r.). Primarul Andrei Volosevici este lipsit de sprijinul consilierilor PNL”, a spus Botez, în timp ce, pe un monitor din spatele social-democraților, rulau imagini cu munții de gunoaie de la rampele de colectare din Ploiești..

„Lupta internă pentru putere în PNL are repercusiuni asupra Ploieștiului. Consilierii locali și primarul sunt pe poziții antagonice, duipă ce primarul a pierdut alegerile interne din partid. Să le vină mintea la cap, pentru că aceste lucruri nu sunt în interesul ploieștenilor”, a declarat și Radu Oprea.

Ziarul Incomod a publicat un amplu articol cu privire la ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, când, într-adevăr, unii dintre consilierii locali PNL au tras în mod evident de timp pentru că – potrivit surselor politice – „ordinul de la partid” era ca primarul să ajungă la ședința ADI fără împuternicire privind votul pentru majorarea tarifului la gunoi.

DETALII AICI: Cum afectează jocurile politice deciziile luate de Consiliul Local Ploiești cu privire la tariful perceput de Rosal de la populație
Acuzații către conducerea CSM Ploiești

Consilierul local George Botez a acuzat conducerea CSM Ploiești de faptul că nu a respectat organigrama clubului aprobată de Consiliul Local.

Acesta susține că, în cadrul structurii sportive a CSM, sunt angajate trei persoane (metodiști) în afara organigramei.

„Aceste nu sunt prevăzute. Iar mai marii primăriei au concurat cu conducerea CSM Ploiești  pentru încălcarea legii, când au fost făcute aceste angajări. Mi s-a răspuns, din partea conducerii CSM, că nu este nicio problemă. Actuala conducere a clubului bagă astfel mizeria sub preș, iliberalii consideră că legea e facultativă, iar CSM a ajuns o colectie de sinecuri pentru cei care aui ajutat partidul la alegeri”, a încheiat George Botez.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...