Ion Mișcă, liderul sindicatului angajaților societății Transport Călători Express S.A., a declarat astăzi pentru ziarul Incomod că angajații vor opri transportul public în municipiu dacă i se va prelungi lui Cristian Iancovici contractul de mandat pentru funcția de director general al TCE.

Citește aici detalii despre declarația lui Ion Mișcă!

Însă, viceprimarul George Pană spune că acest lucru este o forțare din partea sindicatului, care ar trebui să se limiteze la problemele ce țin de remunerații sau condiții de muncă.

„Nu este în sarcina mea TCE, nu am atribuții în acest sens. Acum, pe de altă parte, ca o părere personală, acesta este atributul strict al Consiliul de Administrație să se pronunțe cu privire la prelungire. Sindicatele, prin lege, trebuie să se raporteze la probleme de natură sindicală, bonuri, salarii, tichete, locuri de muncă, protecția locului de muncă, chestiuni de genul acesta. Mi se pare că ar putea fi interpretată ca o forțare chestiunea aceasta, amenințarea că fac grevă. Nu sunt de acord, dar pot avea, să spunem, un drept sindical cu respectarea procedurilor legale de grevă în condițiile în care nu le sunt respectate drepturile consfințite prin contractele de muncă, în niciun caz alegerea unui director nu trebuie să fie la baza unei astfel de decizii.”, a declarat pentru ziarul Incomod viceprimarul George Pană.

Citește și:

SURSE. Cristian Iancovici nu va mai fi directorul TCE. Ce nume sunt vehiculate pentru acest post

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here