dacian ciolos

Prim ministrul Dacian Cioloș a plecat ieri în Germania pentru a discuta cu reprezentanții unor puternice companii pentru noi-investiții în țara noastră. La sfărșitul săptămânii și Klaus Iohannis, președintele României, se va întâlni cu Angela Merkel.

Premierul va avea două zile în care se va întâlni și cu membri conducerii BMW, în regiunea Bavaria.

Dacian Cioloș are incluse în program întâlniri cu premierul regiunii Bavaria, Horst Seehofer și președintele Parlamentului local, Barbara Stamm. Premierul se va întâlni și cu reprezentanți ai Comitetului estic al economiei Germane (Ost Ausschuss) urmând să discute despre IT&C. Premierul va vizita sediul BMW AG și va discuta cu membri conducerii producătorului auto.

Guvernul informează că: „Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România. În vizita de la Munchen, centru economic puternic al Germaniei, premierul Dacian Cioloș va prezenta oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare si dezvoltare și va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu”.

În regiunea Bavaria au sedii unele dintre cele mai mari firme germane: BMW, Siemens, EADS, MAN, Infineon, Krauss-Maffei. Bavaria fiind cea mai importantă regiune economică, a înregistrat în ultimii 10 ani o creștere a PIB-ului de două ori mai mare decât media la nivel federal, reprezentând 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here