Gheorghe Iancu este, am putea spune, eroul zilei. El este jandarmul care l-a prins în doar câteva minute pe tânărul ce a înjunghiat o profesoară la Liceul “Spiru Haret” din Ploiești.

Mihai Alexandru Nițescu, un fost elev al liceului, acum în vârstă de 22 de ani, a intrat, marți, în incinta liceului, deși accesul se făcea doar pe baza de cartelă, și a ajuns până în fața cancelariei.

Tânărul a urcat la primul etaj şi şi-a chemat fosta profesoară de matematică din cancelarie, la o discuţie pe hol.

În mâneca hainei, tânărul avea pregătit cuţitul. A înjunghiat-o pe tânăra profesoară şi a reușit să fugă pe poarta liceului. Însă, în scurt timp a fost prins.

Un jandarm l-a imobilizat rapid pe atacator

O patrulă a jandarmeriei, care se afla în zonă, a pornit imediat pe urmele atacatorului.

Gheorghe Iancu spune că l-a observat pe individ cu cuțitul în mână și l-a somat să se oprească.

”Am observat o persoană de aproximativ 20 de ani, avea un cuțit în mana, l-am somat sa se oprească, acesta a fugit. L-am prins, la aproximativ 20 de metri, l-am imobilizat, l-am încătușat. În afara cuțitului cu care a înjunghiat-o pe doamna profesoara a mai avut un cuțit pe care l-a aruncat când a fost somat, un topor, o foarfeca, un patent”, a povestit jandarmul.

Motivul atacului

În 2016, Mihai Alexandru Nițescu şi-a ameninţat cu un cuţit un coleg. Atunci, a primit un termen de supraveghere de doi ani. Acum, a vrut să se răzbune pe fosta profesoară de matematică pentru că l-ar fi lăsat corigent.

Femeia de 43 de ani, soţia unui judecător din oraş, a ajuns în stare gravă la spital, în şoc hemoragic.

Tânărul agresor va fi supus unei expertize psihiatrice care va dovedi dacă a avut discernământ în momentul atacului.

Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here