fbpx
duminică, decembrie 10, 2023
spot_img

Ghiseul.ro, disponibil acum și pentru persoane juridice. Radu Nicolescu, consilier de stat în IT: „Mă bucur să văd acest proiect încheiat cu succes”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Radu Nicolescu (foto sus), Consilier de Stat al Prim-ministrului în domeniul IT: „Extinderea platformei www.ghiseul.ro către persoanele juridice a fost una dintre priorităţile pe care mi le-am propus la preluarea mandatului. Prin aprobarea recentei Hotărâri de Guvern de către cabinetul Ludovic Orban, mă bucur să văd acest proiect încheiat cu succes”.

Sprijinirea antreprenorilor și companiilor și simplificarea interacțiunii lor cu statul român este o prioritate anunțată încă de la preluarea guvernării, dar mai ales în această perioadă în care soluțiile digitale sunt mai necesare ca oricând. Dacă până acum prin Ghiseul.ro doar persoanele fizice puteau să plătească, doar cu cardul, doar taxe şi impozite, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor propuse, orice persoană fizică sau juridică va putea plăti prin orice mijloc electronic, orice sumă datorată către orice autoritate sau instituție publică.

- Reclamă -

“Dezvoltarea platformei Ghișeul.ro, deja folosită de aproape 600.000 de români, pornise în decembrie, de la o discuție cu George Anghel, directorul general al Asociației de Plăți Electronice din România (APERO), care sprijină Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în gestionarea Ghișeul.ro. Acum este mai necesară ca oricând, însă impactul benefic al acestei Hotărâri de Guvern se va face simțit și după ce vom depăși pandemia COVID-19. Extinderea serviciului către persoanele juridice va elibera timp și va elibera de griji oamenii din spatele companiilor care construiesc economia reală, şi prin contribuţiile lor susţin funcţionarea statului.” a declarat Nicolescu.

Urmează acum ca această nouă prevedere să fie implementată de ADR care gestionează activitatea Ghiseul.ro în colaborare cu APERO.

“Timpul cetățenilor nu trebuie irosit stând la cozi interminabile. Instituţiile şi serviciile publice trebuie să fie gândite în jurul şi puse la dispoziția cetățeanului. Interacțiunea cu statul trebuie să fie cât mai redusă, mai simplă și mai eficientă. Prin digitalizare putem ajunge acolo. Putem reduce la minim statul la cozi și ghișee şi putem economisi timp şi resurse atât pentru funcționari cât și pentru contribuabili.”, a adăugat Radu Nicolescu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img