Gigi Becali a fost chemat la audieri la sediul DNA, marți dimineață, 19 noiembrie. Acesta s-a prezentat la sediul Direcției Anticorupție însoțit de avocatul Alice Drăghici. La intrare în sediul DNA, Becali nu a dorit să facă declarații în fața jurnaliștilor.

Reamintim că tot marți a fost audiat la DNA și nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, fiind chemat în calitate de suspect într-un dosar privind tranzacții imobiliare cu un teren supra-evaluat. La ieșire din sediul DNA, Vasile Geambazi le-a spus jurnaliștilor prezenți că este acuzat de spălare de bani.

Context. Gigi Becali a cumpărat un teren de 21 de hectare în comuna Voluntari, în anul 2006. Nu l-a păstrat mult și l-a vândut nepotului sau, Vasile Geambazi, cu un milion de euro. Între cei doi a avut loc un schimb de cesionări și împuterniciri care, la final, s-a încheiat cu Geambazi proprietar al terenului și cu Gigi Becali împuternicit sa ceară de la ANRP despăgubiri pentru acel teren, pe motiv că nu îl putea folosi, transmite site-ul știrileprotv.ro

S-a făcut o evaluare conform căreia terenul valora 20 de milioane de euro. ANRP nu a vrut să plătească, pentru că activitatea sa era blocată. Așa că proprietarul Vasile Geambazi a dat în judecata statul. Ba mai mult, a adus o nouă evaluare din care reieșea că parcela valora de acum 60 de milioane de euro.

El a depus plângerea la Curtea de Apel București. Magistrații au fost foarte prompți și în doar două luni au stabilit termen de judecată, iar într-o singură înfățișare au și luat decizia: Geambazi să primeasca 60 de milioane de euro, transmite g4media.ro. Însă Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție. Le-a fost respinsă cererea, așa ca decizia Curții de Apel a rămas în picioare. Definitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here