Ginel Preda, adjunctul Poliției Prahova, va fi audiat ca martor în instanță în dosarul în care Adrian Rădulescu, fost adjunct al aceleiași instituții, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Ploiești pentru infracțiuni de cercetare abuzivă în formă continuată.

Instanța de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Prahova a admis solicitarea lui Adrian Ionuț Rădulescu, ofițer DGA și fost adjunct al IJP Prahova, prin care cere audierea ca martor a lui Ginel Mihai Preda, cel care ocupă în prezent funcția de adjunct al Poliției Prahova. Potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța ”admite cererea de probe formulată de inculpatul RĂDULESCU IONUŢ ADRIAN, prin apărător ales și încuviinţează audierea martorilor GRIGORE NARCIS şi PREDA MIHAI GINEL numai sub aspectul respectării principiului loialităţii administrării probelor (conform art. 101 alin. 1 C.pr.pen.), respectiv dacă asupra lor au fost întrebuinţate violenţe, ameninţări ori alte mijloace de constrângere, precum şi promisiuni sau îndemnuri în scopul de a se obţine declaraţiile date în dosar”.

Audierea martorilor a fost programată pentru luni, 19 martie, ora 15.00. În același dosar, instanța a acceptat audierea martorilor DAUNĂ COSTEL, MARC ANTONIO, TUDOSE VIOREL, CONSTANTIN MUGUREL, CRANGASU GABRIEL, GEORGESCU ZANFIRA, DOBRE COSMIN, RADULESCU ADITA, ŞTEFĂNESCU GEOVANA, TOMESCU COSTEL şi COSTEA VALENTIN.

”Admite în parte cererile inculpaţilor RĂDULESCU IONUŢ ADRIAN şi ISPAS CONSTANTIN prin apărători aleşi şi dispune emiterea unei adrese către DNA – ST Ploiești prin care să comunice dacă se menţin condiţiile care au determinat luarea măsurilor de protecţie, în conformitate cu prevederile art. 126 alin. 5 C.pr.pen. a martorilor amenințați din prezenta cauză şi încuviinţează audierea martorilor ameninţaţi DAUNĂ COSTEL, MARC ANTONIO, TUDOSE VIOREL, CONSTANTIN MUGUREL, CRANGASU GABRIEL, GEORGESCU ZANFIRA, DOBRE COSMIN, RADULESCU ADITA, ŞTEFĂNESCU GEOVANA, TOMESCU COSTEL şi COSTEA VALENTIN, numai sub aspectul respectării principiului loialităţii administrării probelor (conform art. 101 alin. 1 C.pr.pen.), respectiv dacă asupra lor au fost întrebuinţate violenţe, ameninţări ori alte mijloace de contrângere, precum şi promisiuni sau îndemnuri în scopul de a se obţine declaraţiile date în dosar (în cazul în care se menţin condiţiile care au determinat luarea măsurilor de protecţie)”, conform portalului instanțelor de judecată.

Adrian Rădulescu a fost deferit justiției de procurorii DNA Ploiești, în decembrie 2016, pentru infracțiuni de cercetare abuzivă în formă continuată. În aceeași cauză au fost trimiși în judecată Emanuel Saghel, fost ofițer de poliție judiciară, cu funcția de șef Serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub acuzațiile de șantaj, luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în formă continuată, dar și Constantin Ispas, fost șef al DGA Prahova. Și acesta din urmă este acuzat, printre altele, de luare de mită, cercetare abuzivă și divulgare de informații secrete de stat. Dosarul foștilor șefi din cadrul Poliției Prahova se află încă în fază de cameră preliminară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here