fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, audiat la DNA Ploiești: “Recunosc că am făcut o prostie”. FOTO-DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

Comisarul șef Ginel Preda, actualul adjunct al comandantului Poliției Prahova Eduard Mirițescu, a fost împuternicit în această funcție pe data de 24 august 2017, printr-o dispoziție a inspectorului general al Poliției Române. Înainte de acest moment, a fost șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova, unde a coordonat mai multe dosare.

Numai că de-a lungul carierei a devenit la rândul său „țintă”, fiind luat în vizor chiar de către colegi din Poliția Prahova. Vorbim, desigur, de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas, care l-a „vânat” pe Ginel Preda. După ce a fost țintă, a devenit într-o zi informatorul grupării, iar acest lucru îl vom dezvolta în rândurile următoare.

- Reclamă -

Ginel Preda este martor în dosarul penal în care cei trei ofițeri au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție și, fiind audiat, le-a mărturisit anchetatorilor că l-a avertizat pe Constantin Ispas despre o cercetare a poliției care ar fi putut conduce la polițist. În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că fiul lui Constantin Ispas încheiase prin firma sa un contract de deszăpezire cu o primărie din județ.

 

De la “vânat”, la “informator”
Fiind informat despre acest lucru, Ginel Preda spune că l-a sunat pe Ispas și i-a cerut să se întâlnească.

- Reclamă -

„În cadrul discuției l-am întrebat pe Ispas Constantin dacă fiul său are o societate comercială, acesta mi-a răspuns că da, dar a precizat că nu are nicio legătură cu această firmă și i-am adus la cunoștință că, pe raza județului Prahova, serviciul nostru efectua verificări cu privire la toate contractele de deszăpezire încheiate de primării și că în cadrul acestor verificări, apăruse și firma administrată de fiul acestuia și că aceste verificări nu vizează o răzbunare a mea sau a lucrătorilor pentru dosarul constituit la DNA București împotriva mea ca urmare a sesizării DGA Ploiești unde acesta era șef.

(…) Este adevărat că nu ar fi trebuit să procedez în acest mod și că nu aveam de ce să mă întâlnesc cu acea persoană în mod normal deoarece verificările la care am făcut referire anterior, în baza de date, ne confirmase faptul că tatăl administratorului firmei care avea contract de deszăpezire cu primăria Podenii Noi, era Ispas Constantin.

Mai mult decât atât recunosc că am făcut o prostie sunându-l pe Ispas Constantin. Menționez că la începutul anului 2015, după ce am fost chemat la DNA Ploiești, inspectorul principal Monica Grigore, împreună cu mine am mers la Parchetul Tribunalului Prahova la procurorul Lalu Ion, care mi-a solicitat documentele ridicate de la Primăria Podenii Noi în legătură cu acel contract s-a sesizat din oficiu în baza lor, a constituit un dosar penal având ca obiect evaziune fiscală săvârșită de fiul lui Ispas Constantin, procurorul mi-a spus că o va delega pe subalterna mea, în cauza nou deschisă, toată această procedură având ca scop evitarea semnării actelor de către adjunctul IJP Prahova, Rădulescu Ionuț-Adrian, pentru ca acesta să nu vadă că era dosar constituit pe numele fiului lui Ispas, întrucât l-ar fi anunțat sigur pe tatăl acestuia, Ispas Constantin cu care este prieten și coleg.”, a declarat Ginel Preda la DNA Ploiești.

Cu alte cuvinte, în timp ce procurorii făceau tot ce este posibil pentru ca Ispas să nu afle despre ancheta care viza firma fiului său, Ginel Preda fix asta a făcut, l-a informat pe șeful DGA.

- Reclamă -

Despre „răzbunarea” la care făcea referire Ginel Preda împotriva sesizării făcute de DGA la DNA București pe numele său, facem mențiunea că în dosarul celor trei polițiști de la DNA Ploiești apar declarații ale unor martori care spun cum aceștia au încercat să-i fabrice un dosar lui Ginel Preda. Acest subiect a fost prezentat deja de ziarul Incomod și-l puteți reciti aici! 

 

Ginel Preda a hărțuit o polițistă la ordinele lui Adrian Rădulescu
Deși Ginel Preda a fost ținta grupării Saghel-Rădulescu-Ispas, acest lucru nu l-a împiedicat să devină o ”unealtă”a ofițerilor. Probabil de frică, a început să servească interesele celor trei ofițeri, punctul culminant fiind când Adrian Rădulescu a devenit adjunctul Poliției Prahova, venit din DGA. Acela a fost momentul în care Ginel Preda a început să o hărțuiască pe o subalternă de-a sa, polițistă de la Serviciul Economic. Polițista în cauză a fost ținta unor șicane după ce nu a răspuns la presiunile lui Emanuel Saghel de a trata un dosar cu prioritate, de unde Saghel avea promisă o mită, potrivit declarațiilor din dosarul penal 150/P/2014. Acesta subiect va fi dezvoltat într-un episod ulterior, însă, astăzi vă prezentăm doar un paragraf din declarația polițistei la DNA Ploiești, unde le-a povestit anchetatorilor cum a fost hărțuită de Ginel Preda și de Adrian Rădulescu:

„Acest aspect a fost recunoscut de Preda Ginel afirmând că el i-a spus Loredanei să nu lucreze cu mine și posibil să nu mai discute absolut nimic. Mai mult a spus că nu va desemna pe nimeni care să lucreze cu mine și că voi lucra singură să îmi „rup gâtul” așa cum se exprima el când dorea ca cineva să aibă probleme. (…) În jurul orelor 17.00 am fost sunată de către şeful SICE Preda Ginel, care mi-a spus să mă prezint de urgență la serviciu din dispoziţia d-lui comisar șef Rădulescu Adrian. Eu am întrebat ce s-a întâmplat și am spus că nu pot ajunge imediat deoarece eram la şcoală să îmi iau copilul. D-l Preda Ginel m-a sunat din nou la câteva minute și mi-a comunicat că trebuie să vin să fac un raport cu ce activități am desfășurat după ce am plecat de la serviciu și să iau și copilul cu mine că este singur la birou.”

Probabil pentru serviciile sale și pentru calitatea de a fi obedient, Ginel Preda este susținut de PSD pentru a prelua șefia Poliției Prahova.

 

De la credința față de polițiști, la cea pentru partid
Toate aceste declarații susțin ideea că Ginel Preda este un polițist „orientat”. După ce cei trei ofițeri, Saghel, Rădulescu și Ispas au fost “decapitați” de DNA, Ginel Preda a avut cale deschisă către avansare. Primul pas a fost făcut prin împuternicirea sa în funcția de adjunct al comandantului Eduard Mirițescu, dar zvonurile spun că Ginel Preda își dorește mai mult. Pentru a fi susținut în încercarea de a avansa, unii spun că acesta “s-a predat” Partidului Social Democrat, căruia i-ar fi jurat credință, în schimbul propulsării în funcția de inspector șef al IPJ Prahova. Informațiile vin chiar din interiorul PSD, partidul care l-ar fi luat acum pe Ginel Preda “sub aripa” sa. Ba mai mult, unii membrii PSD susțin că Ginel Preda chiar a fost prezent în apropierea sediului PSD, în spatele partidului mai exact, dar aceștia nu au putut preciza cu cine se întâlnea ofițerul de Poliție.

De altfel, despre Ginel Preda unii dintre colegii săi afirmau ”că este turnător de polițiști, ceea ce l-a propulsat în grațiile fostului șef al Poliției Prahova, chestorul Viorel Dosaru, dar și că la alte examene pentru promovarea în funcții de conducere ofițerul a obținut note de 2 și 3” (sursa- stopinfractori.ro).

Citește și:

Pe cine vrea PSD în funcția de șef al Poliției Prahova: un ofițer obedient și turnător de colegi – SURSE

 

Declarație Ginel Preda

 

Fragment raport polițistă

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...