Comisariii pentru Protecția Consumatorilor Prahova au decis să amendeze administratorii domeniului schiabil din Sinaia cu 15.000 de lei și au dispus returnarea banilor turiștilor care, luni 23 ianuarie 2023, nu au reușit să urce la Cota 2000 deși își cumpăraseră bilete.

”In intervalul orar 8.00-11,55 telegondola Sinaia nu a functionat pe tronsonul cota 1400-2000 datorita depunerilor de gheata si chiciura in zona rolelor, a cablului si pilonilor. La incercarea de degivrare 2 role s-au spart si au fost inlocuite. In toata aceasta perioada la baza din Sinaia au fost comercializate tichete,fapt ce a dus la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400. Mentionez faptul ca pe tronsonul 1400-2000 a functionat telecabina, aceasta avand o capacitate mult redusă.

O echipa de comisari din cadrul Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova au desfășurat o acțiune de control, operatorul economic fiind sancționat cu o amendă în valoare de 15.000 lei și s-a dispus măsura de returnare contravaloare servicii care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând de asemenea coborarea în siguranță a turiștilor prin prelungirea programului de funcționare”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a OPC Prahova.

Luni, 23 ianuarie 2023, la Sinaia a fost o adevărată revoltă turiștilor care au vrut să ajungă la Cota 2000. Oamenii au acuzat că administrația locală a vândut skipass-uri pentru accesul la instalațiile de transport pe cablu, deși acestea nu funcționau din cauza unor probleme tehnic e provocate de chiciură.

Revoltați, oamenii au început să huiduie și să strige ”hoții”, solicitând totodată autorităților să le înapoieze banii, deloc puțini, plătiți pentru skipass-ul valabil o zi. O cartel valabilă o zi, pentru un adult, costă 230 de lei.

Condițiile meteo nefavozabile de luni dimineață i-au împiedicat pe administratorii domeniului schiabil de la Sinaia să pornească instalațiile de transport pe cablu dintre Cota 1400 și Cota 2000. Chiciura depusă pe cabluri se pare că ar fi creat probleme serioase. Deși tehnicienii au încercat să rezolve necazul cât mai rapid, acest lucru nu s-a întâmplat. Turiștii aflați la coadă, pe peron, acuză că au așteptat ore bune, pentru a urca la Cota 2000.

Cei mai mulți acuză acum autoritățile că au vândut luni tichete de acces la instalațiile pe cablu în condițiile în care acestea nu au funcționat. Dat fiind această situație, oamenii cer acum banii înapoi sau permisiunea să poată folosi cartel valabilă luni 23 ianuarie în orice altă zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here