Deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu se adresează Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, printr-o solicitare de întrunire de lucru pentru evaluarea și soluționarea problemelor de calitate a aerului semnalate de locuitorii municipiului Ploiești și din împrejurimi.

Iată mai jos scrisoarea adresată Ministrului:

Doamnă Ministru,

În calitate de deputat de Prahova, preocupat de problemele de mediu cu care ne confruntăm în județul nostru, prin prezenta, vă rog să aveți amabilitatea de a dispune o întâlnire de lucru, la Ploiești, a factorilor decidenți din cadrul M.M.A.P. și a celor aflați sub autoritatea acestuia (Direcția Generală Evaluare Impact și Controlul Poluării, Agenția Națională de Protecție a Mediului, Agenția de Mediu Prahova, Garda Națională de Mediu și Garda de Mediu Ploiești), cu specialiștii din cadrul Primăriei Ploiești și Prefecturii Prahova, societății civile și reprezentanților rafinăriilor Vega, Lukoil și Brazi, în scopul evaluării și soluționării problemelor de calitate a aerului semnalate de locuitorii municipiului Ploiești și din împrejurimi.

Menționez că nu este vorba despre o situație accidentală, ci de una care trenează de mult prea mult timp, care nu poate fi catalogată, așa cum se încearcă, drept simplu ”disconfort olfactiv”, aerul devenind, din ce în ce mai des și pe perioade din ce în ce mai lungi, pur și simplu, irespirabil.

Vă solicit sprijinul întrucât autoritățile locale sunt depășite de situație, mai ales în contextul în care cele 3 stații mobile de monitorizare a calității aerului care urmau să le fie repartizate nu au fost nici acum achiziționate iar repararea celei defecte, pe care o au în dotare, este abia în faza de promisiune.

Cu convingerea că veți da curs solicitării mele, vă rog să aveți amabilitatea de a-mi comunica, în scris, data și ora la care doriți să aibă loc întâlnirea, pentru a putea rezolva, în timp util, problemele organizatorice.

Cu stimă,

Grațiela Leocadia Gavrilescu,”

3 COMENTARII

  1. De ce nu ati rezolvat, doamna, aceasta problema, atunci cand erati ministru al Mediului? Ca si atunci era poluare in Ploiesti, la fel de accentuata ca si acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here