După ce proiectele de reabilitare termică a două blocuri au fost respinse, în urma unei „bâlbe” puse pe seama unei neînţelegeri între Ministerul Dezvoltării şi autorităţile de Mediu, Primăria Ploieşti pierde un nou proiect european, iar conducerea instituţiei anunţă că ia în calcul sancţiuni pentru funcţionari.

Conducerea Primăriei Ploieşti anunţă că a pierdut un proiect european din sesiunea 2014-2020 din cauza unei gafe comise, se pare, de reprezentanţii instituţiei şi care vine într-un context mai amplu, în care municipalitatea a mai pierdut potenţiale finanţări de la Uniunea Europeană sau Ministerul Dezvoltării tot după încurcături ruşinoase. Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, s-a arătat nemulţumit, vineri, de pierderea finanţării europene. Suma nu era neapărat una consistentă, însă nemulţumirea pleacă de la seria de gafe care ar fi dus la pierderea proiectului, iar autorităţile anunţă că aşteaptă rapoarte din partea funcţionarilor implicaţi şi e posibil să vedem și o convocare a comisiei de disciplină.

Proiectul în cauză fusese depus în cadrul axei de finanţare 5.1 de la Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, axă care, potrivit informaţiilor publicate de autorităţile centrale, vizează realizarea unor investiţii pentru reducerea excluziunii sociale şi numărului de persoane aflate în risc de sărăcie din comunităţile marginalizate.

„Am fost informaţi că proiectul a fost respins, pe motiv că nu s-a respectat un termen de aşteptare în momentul selecţiei, am stat 10 zile în loc de 12. Aştept nişte note explicative cu privire la modul în care s-a făcut această greşeală”, a declarat primarul Adrian Dobre pentru „Telegrama”. N-ar fi exclus, în urma acestui caz, să vedem o cercetare disciplinară care să vizeze una sau mai multe persoane din cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale a instituţiei.

Vestea vine după ce autorităţile ploieştene anunţau recent că au fost respinse şi cele două proiecte europene care fuseseră depuse în noiembrie 2016 pentru reabilitarea termică a două blocuri de locuit din municipiu, autoritatea de management invocând lipsa avizului de mediu. În acest caz, administraţia locală se apără şi spune că a primit, înainte de depunerea celor două proiecte, o adresă oficială de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova în care s-a comunicat că nu este necesar avizul de mediu pentru acest tip de lucrări. În cazul reabilitărilor termice e posibil ca pierderea să nu fie majoră, în condiţiile în care, din cauza numărului mic de doritori din 2016, e posibil ca în acest an să se redeschidă sesiunea de depunere a proiectelor.

O altă gafă majoră, deja intens mediatizată şi analizată, a fost comisă de funcţionarii din Primăria Ploieşti în privinţa fondurilor puse la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la care instituţia n-a fost în stare să se încadreze în termenul de 30 de zile impus de Minister pentru transmiterea listei cu propuneri de proiecte. Ziarul Incomod, în parteneriat cu Republikanews.ro, a realizat o amplă anchetă pe marginea acestui subiect, subiectul fiind preluat ulterior de MDI TV.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here