fbpx
luni, mai 27, 2024
spot_img

Grupare specializată în spargeri, destructurată de Poliția Română în colaborare cu Poliția Judiciară din Spania

Citește Și

- Reclamă -

În urma cooperării dintre Poliția Română și Poliția Judiciară din Spania, au fost arestați membrii unei grupări infracționale specializate în furturi din magazine de bijuterii.

Pe parcursul mai multor luni de zile, Poliția Română și Poliția Judiciară din Spania au desfășurat activități în comun, astfel că, în cursul lunii august 2017, s-a reușit arestarea membrilor unei grupări infracționale de criminalitate itinerantă care a comis numeroase furturi din magazine, din diferite provincii din Spania (Madrid și Guadalajara).

- Reclamă -

Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada 2015 – 2017, ar fi pătruns prin efracție în incinta unor magazine de comercializare a bijuteriilor și că ar fi forțat seifurile cu echipamente autogen.

Pe parcursul anchetei desfășurate în Spania, s-a apreciat necesară efectuarea unor acte de urmărire penală și pe teritoriul României.

Astfel, în cursul lunii iulie 2017, polițiști din cadrul Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară a Inspectoratului General de Poliție din Madrid și din cadrul Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară a Comisariatului Provincial de Poliție din Guadalajara și de polițiști ai Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române și cei de la Serviciul de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au desfășurat mai multe activități, ce au făcut obiectul unei comisii rogatorii internaționale formulate de Judecătoria de Instrucție nr. 1 din Guadalajara.

- Reclamă -

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, în județul Vaslui.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente și bunuri (bijuterii din aur) ce aveau legătură cu cauza.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...