fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Grupări de criminalitate organizată protejate de ofițerii BCCO Ploiești-FOTODOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

Comisarul șef Constantin Furtună, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești (BCCO), care s-a pensionat la scurt timp după ce DNA Ploiești l-a arestat pe Emanuel Saghel, șeful Serviciului Combaterea Terorismului și Spălării Banilor, apare menționat într-un raport informativ suspect că proteja grupări infracționale care acționau în raza de competență a BCCO. Potrivit acestor informații chiar un lider al unei grupări de traficanți de substanțe psihotrope și halucinogene a sponsorizat sediul BCCO cu birouri și canapele.
În aceste acuzații din rapoartele pe care le publicăm în exclusivitate apare și Laurențiu Manasieru, patronul firmei Don International Impex, firmă care apare menționată în actele dosarului DNA 150/P/2014 ca fiind controlată în fapt de Emanuel Saghel.
Informațiile despre protecția acordată de cei doi ofițeri duc mai departe la un om de afaceri cunoscut, Gabriel Crângașu, care este nașul polițiștilor Emanuel Saghel și Adrian Rădulescu. Adrian Rădulescu este fost adjunct al șefului Poliției Prahova, trimis în judecată de DNA pentru cercetare abuzivă în formă continuată și cercetat penal într-un alt dosar DNA, alături de Emanuel Saghel și Constantin Ispas (fostul șef al Direcției Generale Anticorupție, arestat în august 2015 de DNA pentru fapte de corupție), pentru constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.
Despre Gabriel Crângașu este menționat faptul că era apropiat de doi lideri ai unui grup infracțional organizat specializat în operațiuni de carding și phishing (clonare de carduri, înșelăciuni electronice), iar gruparea condusă de cei doi lideri fusese anihilată de DIICOT în 2010, iar de la acțiune atât Saghel cât și Furtună fuseseră excluși tocmai din considerentele anterior menționate.
Alte acuzații grave se referă la o protecție acordată la o grupare de criminalitate organizată specializată în trafic de droguri și trafic de persoane, din Mizil.
Cea de-a doua notă informativă se referă la sprijinul pe care ofițerii Emanuel Saghel și Rădulescu i l-au acordat afaceristului Gabriel Crângașu în 2002 pentru câștigarea unei licitații la Complexul Ștrand Bucov, ulterior afaceristul devenind nașul de cununie al celor doi polițiști.
Raportul mai spune că pe 23.10.2006 soția lui Rădulescu Adrian și soția lui Gabriel Crângașu au devenit asociate în societatea VIRGAZ COM, cu obiect de activitate comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate.
Această ultimă informație a fost verificată, cele două persoane menționate în raport sunt asociate în această firmă, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

NOTA REDACȚIEI: Rapoartele informative au fost găsite de procurorii DNA la perchezițiile de la sfârșitul lunii august 2015 efectuate la sediile BCCO și DGA, precum și la domiciliile ofițerilor Constantin Ispas, Emanuel Saghel și Adrian Rădulescu.

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...