Grupul de luptă NATO din România se constituie oficial și va fi dispus la Cincu. Grupul va fi condus de Franța, care va trimite în România un detașament de apărare antiaeriană.

Începând cu luna mai, grupă de luptă NATO din România se va constitui oficial, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră, spun sursele HotNews. Franța va conduce grupul și de asemenea va trimie în țara noastră un detașament de apărare antiaeriană.

MApN a transmis printr-un comunicat:

„Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a conflictului militar declanșat de Federația Rusă în Ucraina. Forțele principale ale BGFP vor fi dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde vor executa misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.

Totodată, Franța va disloca un detașament de apărare antiaeriană în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia.

BGFP va conduce la creșterea cooperării militare a României cu Franța și, implicit, la creșterea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de reacție în contextul crizei din regiunea Mării Negre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here